Grotemarkt beraad
Image default
Aanbiedingen

Waar kun je oude keukenapparatuur inleveren?

Waar kun je oude keukenapparatuur inleveren?  

Het is een doorn in je oog, dat oude koffiezetapparaat en die broodrooster. Het koffiezetapparaat heeft een knopje dat lam is waardoor hij niet meer aangaat en het verwarmingselement is kapot. Het repareren ervan zou je meer kosten dan een nieuw exemplaar aanschaffen. De broodrooster daarentegen werkt nog prima, maar is ook niet meer moeders mooiste. Je zou beide graag vervangen voor nieuwe exemplaren, maar dan moet je natuurlijk wel eerst van de oudjes af. Hieronder lees je meer over waar je deze keukenapparatuur kunt inleveren. 

 

In de winkel wanneer je een nieuwe aankoop doet 

Wanneer je een nieuw apparaat gaat kopen in een winkel, is het heel vaak mogelijk om je oude keukenapparatuur in te leveren. Dit wordt de oud-voor-nieuw regel genoemd. Zij nemen deze dan gratis voor je in en zullen deze gaan recyclen, waar jij dan weer een nieuw apparaat voor afneemt. Weet je niet zeker of dit een mogelijkheid is bij de winkel die jij op het oog hebt? Check dan voordat je op pad gaat en je je spullen al ingeladen hebt of dit wordt aangeboden. Vaak is dit online ook wel te vinden op de website van het desbetreffende verkooppunt. 

 

Inzamelpunt zonder iets nieuws te kopen 

Bij grote winkels of elektronicawinkels is dit vaak mogelijk. Echter gaat het dan vaak om kleine apparaten en dit geldt dan alleen voor particulieren. Benieuwd of er een punt bij jou in de buurt zit? Check dit dan eens online en zoek op je woonplaats in combinatie met het inleveren van apparaten. Je zult zien dat er dan behoorlijk wat opties naar voren komen waar je beslist mee uit de voeten kan. 

 

Milieustraat 

Je kunt de meeste apparaten ook gewoon inleveren in de milieustraat van jouw gemeente. Echter verschillende regels hiervoor wel per gemeente. Meestal is het zo dat je de goederen kunt inleveren bij een gemeentelijke verzamelplaats, dat je ze op de stoep kunt zetten bij het andere huisvuil en ze worden opgehaald of dat je een afspraak kunt maken met een ophaaldienst. Raadpleeg hiervoor de website van jouw gemeente of neem telefonisch contact met ze op. 

 

https://www.marskramer.nl/

Gerelateerde artikelen

Inhoud voor de site: doe het meteen of wacht tot het einde van de ontwikkeling

Seksspeeltjes versterken je relatie: 5 manieren waarop

Een kat gekocht? Wat nu?