Grotemarkt beraad
Image default
Aanbiedingen

Makkelijk te onderhouden planten

Planten zorgen voor de sfeer in en rondom de woning. De planten verdienen vaak redelijk veel aandacht, zodat ze kunnen stralen. Wanneer je niet goed zorgt voor de planten, dan krijg je schimmel, verpieterde en slaphangende takken en blaadjes; dit straal geen goede sfeer uit voor in of rondom de woning. De planten moeten op de juiste manier verzorgd worden en op een geschikte plaats worden neergezet. Vergeet jij vaak om de planten water te geven gedurende de dag? Dan is het tijd om kennis te maken met de makkelijk te onderhouden planten. Wij zetten ze graag voor jou op een rijtje, zodat je eenvoudig een keuze kunt maken. 

 

Cactus 

Een gemakkelijke kamerplant is de Cactus. Het is niet erg als je deze plant een keer vergeet water te geven. De cactus kan uiteindelijk tot wel ongeveer een maand zonder water. De plant komt veel voor in de droge klimaten en is de droogte dus wel gewend. Het licht van de plant is in principe ook niet echt van belang. De plant is dus gemakkelijk in onderhoud. 

 

Sansevieria 

De sansevieria is een echte woestijnplant en is dus wederom gewend aan een beetje droogte. Daarnaast heeft de plant weinig eisen omtrent het daglicht. Al het water wat jij geeft aan de plant, slaat hij op in zijn bladeren. Hij bewaart in principe water voor de drogere tijden. De plant kan het best in zijn teelpot worden gezet. In deze pot zitten namelijk gaatjes, waardoor het overtollige water gemakkelijk weg kan lopen. De wortels van de plant krijgen op deze manier geen kans om te gaan rotten. 

 

Olifantenpoot 

Deze plant hoort eigenlijk meer bij de bomen. Eén  van de weinige wensen is dat deze plant het liefst dichtbij het raam staat. De plant wenst veel zonlicht. Af en toe wat water vindt de plant ook heerlijk en verder heeft de plant weinig wensen. Het is een makkelijk te onderhouden plant voor in jouw woning. 

 

Trachycarpus fortunei 

Deze plant behoort tot de Chinese waaierpalmen. Door dit unieke kenmerk is de plant winterhard en hoef je je dus geen zorgen te maken dat de plant het niet overleefd in de koude wintermaanden. Het advies is wel om de plant te beschermen tegen eventuele vorst. De plant wenst een beschutte plek, omdat hij liever geen wind wil vangen. Door de wind kunnen de bladeren na verloop van tijd minder verzorgd ogen. De hoeveelheid water van deze plant is sterk afhankelijk van het weer. Over het algemeen vereisen ze niet heel veel aandacht. Kom de Trachycarpus Fortunei kopen bij My Palmshop.  

 

https://www.mypalmshop.nl/