Grotemarkt beraad
Image default
Aanbiedingen

Wat kost een pelletkachel?

Pelletkachels zijn geweldige opties voor wie op zoek is naar alternatieve verwarmingsbron. Misschien houdt u van de voordelen voor het milieu, maar waarschijnlijk is een van de belangrijkste redenen waarom u de beste pelletkachel hebt gekocht, geld te besparen. Bij het overstappen op een pelletkachel vragen velen zich af hoeveel elektriciteit hun kachel zal verbruiken? En hoe hoog hun elektriciteitsrekening zal oplopen. Ook, hoeveel pellets zal ik moeten kopen? Wat zijn de kosten van een pelletkachel?

REDENEN OM KOSTEN TE BEREKENEN

Er zijn vele redenen waarom u de gebruikskosten van uw apparaten zou willen weten. Sommigen die naar pelletkachels kijken zijn op zoek naar extra warmte in een andere kamer. U wilt misschien weten wat de extra kosten zullen zijn voor zowel de aankoop van pellets als de werking.

Als u uw huidige verwarmingsbron vervangt, is dit een cruciale stap in uw budgettering. U kent waarschijnlijk de maandelijkse kosten van uw huidige verwarmingsbron. Bovendien bent u zich waarschijnlijk bewust van de seizoensgebonden schommelingen in de kosten. Het is belangrijk om hiermee rekening te houden bij het berekenen van de kosten van een pelletkachel. Dit zal u voorbereiden op onvoorziene kostenstijgingen.

 

INFO OM DE KOSTEN VAN EEN PELLETKACHEL TE BEREKENEN

Er zijn een paar factoren die een rol spelen in hoeveel uw rekening zal stijgen door het gebruik van een pelletkachel. De factoren zijn:

Het elektriciteitstarief van uw energieleverancier
Het wattage van de kachel
Hoe lang u uw kachel gemiddeld per dag gebruikt

 

KILOWATT PER UUR

Eerst willen we zien op hoeveel watt uw kachel zal werken. Voor een kachel van 120 volt die bij het opstarten een piek van 5 ampère heeft, verbruikt u 600 watt. Als u de kachel 24 uur per dag laat branden, verbruikt u 14.400 watt. En als de kachel elke dag van de maand aan staat, zou dit in totaal 432.000 watt zijn.

Dat is gelijk aan 432 kilowattuur.

Laten we zeggen dat uw elektriciteitstarief €0,22 per kilowattuur is. Dat is het huidige gemiddelde in Nederland.

Met dit scenario zou u bij een tarief van €0,22 per kilowattuur een maandelijkse rekening voor uw kachel alleen van €95,04 moeten verwachten.

In het echte leven gebruikt u de kachel waarschijnlijk niet non-stop in een periode van 30 dagen. Bovendien gebruikt uw kachel misschien 5 ampère bij het opstarten, maar trekt hij waarschijnlijk niet zo veel gedurende het gebruik. Dus de €95,00 is ruim genomen.

 

PELLETS PER UUR

Vervolgens moet u nagaan hoeveel pellets u per uur verbruikt. Dit zal afhangen van het rendement van uw kachel en de warmte-instelling die u gebruikt. Als u wilt dat de kachel constant brandt en pellets voert, dan zal u waarschijnlijk meer brandstof verbruiken. Maar als u een thermostaat hebt die het stoken regelt, zult u waarschijnlijk minder brandstof verbruiken.

 

https://www.pelletkachelvergelijker.nl