Grotemarkt beraad
Image default
Aanbiedingen

Drie verschillende behandelmethoden tegen schimmelnagels

Drie verschillende behandelmethoden tegen schimmelnagels 

Schimmelnagels kunnen er vervelend of vies uitzien. Ze zijn echter niet gevaarlijk en hoeven niet behandeld te worden. Als een schimmelnagel pijn gaat doen of er lelijk uit gaat zien, kan je kiezen voor een behandeling. Dit kunnen verschillende behandelingen zijn, zoals medicatie, laseren of nagellak. Ben je benieuwd wat deze behandelmethoden inhouden? Lees dan verder.

 

Nagellak tegen schimmelnagels 

De makkelijkste behandeling tegen schimmelnagels is nagellak. Deze speciale nagellak bevat een middel tegen schimmel en is zonder recept te kopen bij de drogist. Deze nagellak moet een of twee keer per dag op de nagel en de huid er omheen gelakt worden. Deze lak kan gebruikt worden totdat de nagel er weer normaal uitziet. Deze behandeling kan ongeveer negen maanden duren. 

 

Medicatie tegen schimmelnagels 

Als de nagellak niet werkt, kan je kiezen voor medicatie tegen de schimmelnagels. Deze medicatie moeten door de huisarts voorgeschreven worden en drie maanden lang worden geslikt. Alle pillen van deze kuur moeten opgemaakt worden en eerder stoppen is geen optie, ook niet als de klachten weg zijn. Het nadeel van deze behandeling is dat het sterke medicijnen zijn en het veel bijwerkingen met zich mee kan brengen. 

 

Laseren tegen schimmelnagels 

Een andere optie is het laseren van de schimmelnagel. De laser zorgt voor een penetratie tot in het nagelbed. De warmte van het laserlicht zorgt ervoor dat de schimmel gedood wordt. Het omliggende weefsel wordt hierbij niet beschadigd. De cellen in de schimmel absorberen de warmte van het laserlicht, waardoor de celwanden worden vernietigd. Na twee of drie behandelingen zou de schimmel weg moeten zijn. Dit duurt ongeveer acht weken en na negen maanden is de nagel volledig uitgegroeid. 

 

Neem contact op

Wil je meer weten over het laseren van schimmelnagels of wil je een schimmelnagel laser kopen? Neem dan een kijkje op de website van Laservision. Heb je vragen over een product? Neem dan contact op en laat je adviseren.  

 

https://www.laservision.nl/