Grotemarkt beraad
Image default
Aanbiedingen

Zo zet jij een sauna in elkaar

Als je al een tijd een sauna op het oog hebt is het je vast niet ontgaan dat je de keuze hebt om de sauna in elkaar te laten zetten of om het zelf te doen. Maar als je niet zo handig bent kan het zelf in elkaar zetten een lastige klus worden. Daarom hebben wij wat tips op een rijtje gezet, zodat jij de buitensauna een stuk gemakkelijker in elkaar kan zetten. Wil je weten wat de tips zijn? lees deze blog dan verder!

  1. Maak de ondergrond gelijk

Het allereerste wat je moet doen is de ondergrond gelijk maken, anders staat de sauna in de tuin niet waterpas. Als er zand of gras ligt dan is het verstandig om het wat steviger te maken, denk aan bijvoorbeeld een stoeptegel. Op deze manier blijft de ondergrond gelijk en weet je zeker dat de sauna niet in de grond zakt. Maar als je toch liever gras als ondergrond hebt, is het verstandig om balken onder de sauna te maken. Op deze manier wordt de sauna stevig ondersteund.

 

  1. Gereedschap is het halve werk

Als je een sauna in elkaar zet redt je het helaas niet met alleen schroevendraaiers. Het is verstandig om meer gereedschap in te slaan, of om te lenen van je buren of vrienden. Het gereedschap wat je nodig hebt om een sauna in elkaar te zetten; decoupeerzaag, invalcirkelzaag, accuboor, inbussleutels, steeksleutel 19, een rollentracker, houthamer, een waan klauwhamer en een waterpas. 

 

  1. Focus, focus en focus

Als je het gereedschap hebt gekocht of geleend, en de ondergrond is glad gemaakt. Dan is het tijd om te beginnen met de bouw. Gelukkig zit er bijna altijd een handleiding bij, waardoor het een stuk gemakkelijker wordt. Maar het is dan wel van belang dat de handleiding zorgvuldig wordt gevolgd en wordt nagelezen. Op deze manier voorkom je fouten, want elk foutje is er een te veel bij hou bouwen van een sauna.

 

https://welvaere.nl/