Grotemarkt beraad
Image default
Aanbiedingen

Backlinks: de motor achter linkbuilding

Anno 2020 is het bijna ondenkbaar dat je als verkoper van een specifiek product geen webshop hebt. Hoe ben je anders van plan om een groter publiek aan te spreken? Het nadelige gevolg van die duizenden webshops is alleen wel dat de concurrentie steeds moordender wordt. Dus als jij je SEO-teksten en site-structuur op orde hebt, hoe kun je dan de volgende stap maken met jouw online onderneming? Het antwoord is: linkbuilding! In dit blog zullen we je introduceren in deze wereld van interne, externe en backlinks.

Wat is linkbuilding? 

Voordat we je wat verdieping geven, is het goed om te weten wat linkbuilding precies inhoudt. Linkbuilding kun je het beste zien als een strategie waarbij linkjes naar jouw domein geplaatst worden op andere relevante websites met als doel om hoger gevonden te worden in Google. Deze linkjes op andere websites worden ook wel backlinks genoemd.

Interne links

Linkbuilding begint -anders dan je misschien zou verwachten- op je eigen website. Door interne linkjes te plaatsen achter specifieke anchor teksten in jouw categoriepagina, begrijpt de crawler van Google beter wat de precieze essentie is van jouw pagina’s. Benoem je op een pagina over luidsprekers bijvoorbeeld bluetooth luidsprekers en computer luidsprekers en verwijs je ernaar, dan wordt beter begrepen hoe je site gestructureerd is.  

Een backlink kopen: doen of niet?

In een ideale wereld zou je natuurlijk het liefst zien dat anderen uit zichzelf linkjes plaatsen naar jouw webshop, maar in werkelijkheid blijkt dit lang niet altijd zo te werken. Hoe zorg je er dan voor dat je pagina extern genoemd wordt? Het antwoord: een backlink kopen. Echter vergt dit wel wat uitleg. Ga nooit in zee met partijen waar je een grote hoeveelheid links kunt kopen. De links zullen namelijk geplaatst worden op irrelevante websites en daar tuint Google écht niet meer in. Liever kies je voor een partij die jouw URL op enkele relevante pagina’s plaatst. Less is more!   

Linkbuilding uitbesteden

Zit je er helemaal niet op te wachten om te gaan rommelen met externe partijen, maar wil je toch een groei doormaken met jouw onderneming? Besteed linkbuilding dan uit bij Traffic Today. Deze partij heeft partnerships met zeer relevante websites die het organisch verkeer naar jouw website een boost zullen geven! Dus bent u benieuwd naar de mogelijkheden omtrent linkbuilding of wilt u graag weten welke sites interessant zijn voor u? Benader deze partij dan voor advies!

 

http://traffictoday.nl/