Grotemarkt beraad
Image default
Aanbiedingen

De Champions League vloek van Pep Guardiola

Door de exit van Manchester City in de halve finale van de Champions League na het verlies tegen Real Madrid eindigt Pep Guardiola opnieuw een seizoen zonder Europese titel. Hoe kan het dat de Spaanse trainer ondanks zijn dominante voetbal nu voor het twaalfde jaar op rij naast de Champions League grijpt?

 

Één miljard pond aan spelers

Succescoach Pep Guardiola begon in 2016 aan zijn klus als trainer van Manchester City. Met zijn aanstelling zou de club uit Manchester de cup met de grote oren in de aankomende jaren binnen moeten gaan slepen. Om dit te bewerkstelligen kreeg Pep de financiële middelen toegekend om flink te kunnen investeren in zijn ideale spelersgroep. Na de uitschakeling van the Citizens dit seizoen (2021/2022) is het Pep nog steeds niet gelukt om de Champions League titel met Manchester City te veroveren. Inmiddels gaf de Spaanse trainer sinds zijn aanstelling al meer dan één miljard euro uit aan spelers. Aan financiële middelen lijkt het dus niet te liggen..

 

Totale obsessie op complete controle

In de periodes waar Guardiola bij zijn ploegen aan het roer stond wist hij overal dominant voetbal op de mat te leggen. Nu ook bij Manchester City. Een ploeg gekenmerkt door talentvolle jongens met voetbalgogme. Een omgeving waar geen plek lijkt voor spelers met karakter en temperament. En dat is precies de handicap gebleken van de ploeg. Het ontbreken van leiders. Spelers die opstaan wanneer de ploeg in moeilijkheden zit. Dit kwam duidelijk naar voren in de Champions League wedstrijd tegen Real Madrid in Bernabeu. Daar waar persoonlijkheid miste bij de ploeg van Guardiola, droop het vechtlust en geloof af van de ploeg van Ancelotti, die na een spectaculair slot van de wedstrijd de ploeg uit Manchester wist uit te schakelen. Echter is het seizoen nog niet afgelopen voor Manchester City. Met nog twee wedstrijden te gaan in Engeland, ligt de ploeg van Pep op volle koers voor de Premier League titel. In ieder geval geen schrale troost voor de Citizens.

 

Hoe staat het met de succestrainers op jouw vereniging? Gun hen nu ook de middelen om hun ploegen naar de top te leiden. Laat je trainers niet in de regen staan en kijk nu op Your Sport Deal en vind kwalitatief goede Voetbal dug outs en andere sportmaterialen.

 

https://yoursportdeal.nl/