Grotemarkt beraad
Image default
Aanbiedingen

Verschillende soorten ventilators: welke is geschikt voor jou?

Als je op zoek bent naar een ventilator heb je de wereld aan keuze. Groot, klein, draaibaar of vast – je ziet door de bomen het bos niet meer. Welke ventilator kies je dan? Als je simpelweg verkoeling zoekt, zijn veel soorten ventilators al gauw geschikt. Maar wanneer je een wat meer specifieke wens hebt, kan het slim zijn om je eerste eens te verdiepen in de verschillende soorten en modellen ventilators. 

Plafondventilator

Dit type ventilator zie je vaak in Amerikaanse huizen. Deze ventilators fungeren als vast element in een ruimte en zijn vaak gecombineerd met een lichtbron. Omdat het klimaat in de Amerikaanse staten onvoorspelbaar is en het dus ineens bloedheet kan worden, is een plafondventilator die altijd beschikbaar is geen overbodige luxe. Maar ook in Nederland kan een plafondventilator uitkomst bieden! Tegenwoordig zijn de uitvoeringen behoorlijk stijlvol en voegen ze echt iets toe aan je interieur. 

Vloerventilator 

Een vloerventilator is verreweg de populairste keuze als het gaat om ventilators. Deze modellen zijn namelijk doorgaans lichtgewicht, zeer betaalbaar en hebben vaak meerdere standen. Een vloerventilator kopen is dan ook vooral een kwestie van bepalen of je een hoge vloerventilator wil of een lage. De lage uitvoeringen kunnen over het algemeen niet draaien en zijn wat naar boven gekanteld voor een stabiele verplaatsing van de lucht in een ruimte. Staande vloerventilatoren hebben vaak een draaiende kopen en verschillende rotatiesnelheden. Dit kan uitkomst bieden als je een grotere ruimte wilt verkoelen. 

Torenventilator 

Een torenventilator kan ook gerekend worden tot de staande ventilatoren maar werkt net even anders. In plaats van rotorbladen die snel ronddraaien en op die manier de lucht verplaatsen, zuigt een torenventilator lucht naar binnen om het vervolgens weer met snelheid naar buiten te blazen. Dit zorgt voor een koele vries die de kamer afkoelt. Diverse soorten torenventilators zijn bovendien leverbaar met koelelementen zodat de lucht gedurende dit proces nog verder afkoelt. Dit is een zeer betaalbaar alternatief voor een echte airco.

Welke ventilator is geschikt voor jou?

Waar wil je jouw ventilator vooral voor gebruiken? Als je die vraag kunt beantwoorden, kun je waarschijnlijk ook je keuze bepalen. Houd hierbij bovendien rekening met je budget en hoe lang jouw ventilator mee moet gaan. De prijs-kwaliteitverhouding is dus erg belangrijk!

https://www.maxtotaal.nl/