Grotemarkt beraad
Image default
Aanbiedingen

Slimme inrichting van jouw kantoorruimte

Slimme inrichting van jouw kantoorruimte

Een kantoorruimte hoeft niet altijd groot te zijn. Er bestaan juist ook veel kleine kantoorruimtes. Deze ruimtes zijn vaak beter betaalbaar. Een kleine ruimt betekent niet meteen dat het niet praktisch en mooi kan zijn. Er zijn genoeg mogelijkheden om de kantoorruimte op een slimme manier in te richten. 

 

Richt het kantoor slim in

Bij het inrichten van een kleine kantoorruimte moet efficiënt worden gewerkt. Hierbij draait het niet alleen om de positie van de meubels, maar ook om de gehele inrichting. Zorg ervoor dat de meubels bij elkaar passen, zodat er één geheel ontstaat. Dit oogt strak en verzorgd.

 

Hoekbureau 

Misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar een hoekbureau kan ook bijdragen aan de oplossing voor kleine ruimtes. Bij een hoekbureau creëer je meer werkruimte, doordat er twee kanten zijn waar spullen geplaatst kunnen worden. Doordat het een hoekbureau is, wordt de hoek van de kantoorruimte opgevuld. De dode hoek, waar anders misschien niks had gestaan, wordt nu praktisch opgevuld door middel van een hoekbureau. Ben jij opzoek naar een praktisch hoekbureau? Ontdek al onze hoekbureaus van Kato hier.  

 

Invloed van kleuren 

In een kleine ruimte kan een kleur heel belangrijk zijn. Frisse en lichten kleuren geven je het idee dat de ruimte groter is. De lichte kleuren reflecteren het licht, waardoor het licht wordt verspreid over de ruimte.  Donkere kleuren daarentegen geven het idee dat de ruimte kleiner is. Een donker kleur absorbeert het licht en daardoor gaat de ruimte kleiner ogen. Een aantal voorbeelden van frisse, lichten kleuren zijn mintgroen, zachtgeel, lichtblauw en zachtroze. 

 

Verlichting 

Zorg dat er veel licht in de ruimte valt. Hoe meer verlichting, hoe beter. Dit kan onder andere door veel ramen te plaatsen. Bij een bestaand gebouw zijn de ramen al geplaatst en kan hier geen invloed op worden uitgeoefend. Gelukkig zijn er nog andere mogelijkheden om de ruimte groter te doen lijken. Zo bestaat er tegenwoordig een uplight. Deze lamp zorgt ervoor dat je plafond hoger lijkt. Dit komt doordat de richting van de lamp naar het plafond staat. 

 

https://www.katokantoorinrichting.nl/bureaus/hoekbureaus/