Grotemarkt beraad
Image default
Aanbiedingen

De invloed van beddengoed op uw slaap

We realiseren ons allemaal dat een goede nachtrust belangrijk is. Het geeft je lichaam tenslotte de tijd om te herstellen en te herstellen, wat essentieel is voor een gezonde levensstijl. Slaap scherpt ook je geest en het vermindert de kans op chronische ziekten en obesitas. Helaas krijgt volgens een onderzoek van de National Sleep Foundation slechts 40 procent van ons de slaap die we nodig hebben, en veel mensen lijden ook aan slapeloosheid. Omdat slaap van vitaal belang is voor de mentale en fysieke gezondheid, is het belangrijk dat u doet wat u kunt om een ​​betere nachtrust te krijgen.

 

Beddengoed

De meeste mensen weten dat slapen op een goed matras, zoals een M line matras, de rug ondersteunt en rugklachten vermindert. Evenzo ondersteunt een goed kussen uw nek, zodat uw wervelkolom op één lijn blijft. Wat veel mensen zich echter niet realiseren, is dat het beddengoed dat u kiest, uw comfort en slaapkwaliteit kan verhogen of verlagen.

 

Kies het beste voor uzelf

Je brengt ongeveer een derde van je leven in bed door, dus het is belangrijk dat je beddengoed kiest dat past bij hoe je slaapt. Sommige mensen lijken niet warm te blijven, terwijl anderen het bed elke nacht opbranden.

Kies microvezel lakens als je meer warmte in je bed nodig hebt. Ze zijn gemakkelijk in onderhoud, goedkoop en verkrijgbaar in vele kleuren en stijlen. Ze “ademen” wel, maar houden iets meer warmte vast.

Kies katoenen lakens als u warm slaapt. In tegenstelling tot wat veel fabrikanten zouden zeggen, hoeft u geen dure katoenen lakens te kopen voor comfort en een betere nachtrust. In feite zouden de meeste mensen het moeilijk hebben om het verschil te zien tussen een kwaliteit van 300 thread count en een low-grade 1200 thread count set. Dit komt omdat het aantal threads slechts één factor is die de sterkte en zachtheid van vellen bepaalt. De andere is de vezel zelf. Het kopen van erg dure lakens is geen prioriteit in de meeste actieve of drukke huishoudens met huisdieren en kinderen.

 

Was je beddengoed

Voordat u een nieuwe set vellen gebruikt, moet u ze minstens twee keer wassen. U wilt beddengoed zonder chemische afwerkingen die uw huid kunnen irriteren. Gebruik een mild wasmiddel zonder parfum en kleurstof als u gevoeligheden of allergieën heeft.

Niets voelt beter dan in bed klimmen met een set schone lakens, dus was ze vaak. Deskundigen adviseren ongeveer om de tien dagen, maar als u de douche of het bad tot ’s ochtends verlaat, moet u dit misschien vaker doen.

 

Overweeg seizoens-beddengoed

Het verwisselen van beddengoed wanneer het weer warmer of koeler wordt, is een geweldige manier om uw interieur te veranderen en het comfort te verbeteren. Een set microfiber lakens in de winter en een set katoenen lakens tijdens de zomermaanden zouden de ideale oplossing kunnen zijn. 

Verander een warm dekbed in een licht dekbed en tover je kamer meteen om. Je zult het gevoel hebben dat je opnieuw bent ingericht als je alleen het beddengoed hebt verschoond. Een goedkope oplossing is om gewoon nieuwe kussenslopen te kopen. Ze voegen frisheid toe en veranderen de manier waarop beddengoed aanvoelt volledig.