Grotemarkt beraad
Image default
Aanbiedingen

Kiezen voor het juiste deurbeslag

Deurklinken zijn niet iets waar we elke dag naar op zoek zijn, dus het is belangrijk om de juiste beslissing te nemen wanneer het tijd is om deurgrepen te kopen. Aangezien dit een aankoop is die u zelden doet, wilt u beslist een deurkruk kiezen die niet alleen de tand des tijds doorstaat, maar ook een die er goed uitziet en past bij de esthetiek van het interieur van uw huis. Lees verder voor al onze tips met betrekking tot het kiezen van deurbeslag.

 

Beslissen over uw deurbeslag

Iets zo subtiel als een verandering van deurbeslag kan het verschil maken in het interieur van uw huis, of dat nu verfrissende kastgrepen zijn of uw binnendeuren een opknapbeurt geven.

Als u uw deuren nieuw koopt, moet u natuurlijk sowieso in uw eigen deurbeslag investeren. Het is een veel voorkomende misvatting dat bij de aankoop van een deur de handvatten, scharnieren, sloten en grendels worden meegeleverd – dit is niet het geval. Deze items moeten apart worden gekocht, maar het voordeel hiervan is dat u uw deur kunt afwerken volgens uw eigen strenge normen en specifiek interieurontwerp.

Bij het kiezen van deurbeslag zijn er bepaalde criteria waarmee u rekening moet houden als het erom gaat uw huis te laten stromen.

 

Stijl

Bij velen bovenaan de lijst, is stijl een belangrijke factor bij het kiezen van uw deurbeslag. De stijl van het interieur en de deuren van de kamer m kan het verschil maken in de uitstraling van uw huis. U moet de stijl van uw interieur weerspiegelen in uw keuze van deurbeslag, bijv. als uw inrichting modern is, moet u geen antieke of traditionele handgreep of deurknop kiezen.

 

Functie

Het is allemaal goed en wel om een ​​deur te hebben die er goed uitziet, maar niet aan zijn basisdoel voldoet, wat heeft het dan voor zin? Functioneel gezien hebben we deuren nodig die maar drie dingen doen: openen, sluiten en dicht blijven. Het gemak waarmee u deze functies kunt uitvoeren, kan in het dagelijks leven van grote betekenis zijn.

U moet nadenken over welk deurbeslag u de beste functionaliteit biedt, maar dit komt vaak ook neer op esthetiek. Een deurklink biedt over het algemeen een betere grip dan een deurknop, maar een deurknop past misschien beter bij het ontwerp van uw interieur.

 

Materiaal

Je moet ook rekening houden met de materialen die worden gebruikt in zowel je deuren als het deurbeslag. Er is een enorm scala aan materialen om uit te kiezen, en wat u ook kiest, het heeft een directe invloed op de inrichting van uw huis. Houten handgrepen passen bijvoorbeeld meer bij uw deur, terwijl metalen handgrepen opvallen en meer een statement maken.

 

Afwerking

Naast het materiaal dat u voor uw deur en deurbeslag moet kiezen, moet u ook nadenken over de afwerking. Net als het materiaal van de deur, heeft de afwerking ook een enorm effect op de algehele esthetiek van uw interieur. De meeste handgrepen en deurknoppen bieden de koper de keuze uit verschillende afwerkingen, u kunt bijvoorbeeld kiezen tussen gepolijst chroom of satijnglans met metalen deurklinken. De juiste pasvorm voor uw huis hangt ervan af of u een hoogglansafwerking wilt met bijvoorbeeld chroom of de lagere glans van satijn.