Grotemarkt beraad
Image default
Aanbiedingen

De vele verschillende materialen van dekbedovertrekken

 

Bij de aanschaf van een dekbedovertrek telt niet alleen de look. Het is ook het materiaal dat lichaamswarmte opneemt en vasthoudt. Vermijd synthetische, percale textielmaterialen. Hoewel het een vrij fijne, lichtgewicht stof is voor dekens en banken, zijn ze een nachtmerrie voor dekbedovertrekken vanwege hun onvermogen om lichaamswarmte vast te houden. Te dunne oppervlakken kunnen snel worden gestoomd en ontstoken, waardoor de hoes zijn vorm, kleur en zachtheid verliest. Zelfs de duurste dons- en veren dekbedden zouden niet voldoende presteren als ze aan dit soort behandelingen worden blootgesteld.

Warme stof

Dekbedovertrekken moeten worden gemaakt van een warme, volledig natuurlijke stof zoals katoen of wol. Het irriteert de gevoelige huid niet en het houdt de hoes jarenlang schoon en vrij van vuil en puin. Katoen heeft de natuurlijke warmte en isolerende eigenschappen van zowel katoen als dons, en wol heeft de natuurlijke zachtheid en rekbaarheid van beide. Een dekbedovertrek gemaakt van deze stoffen behoudt zijn vorm en vorm, en biedt ook superieure bescherming tegen de elementen. De meeste katoenen dekbedovertrekken zijn behandeld met een anti-allergene en schimmelbescherming, die verder beschermt tegen bacteriën en schimmels in de lucht.

Zachte stof

Dekbedovertrekken gemaakt van satijn zijn een andere populaire optie. Satijn is een zeer fijn geweven stof, vergelijkbaar met zijde, die luxueus aanvoelt op de huid. Dekbedovertrekken die met satijn zijn gevoerd, voelen bijzonder zacht aan op uw huid. Satijn beweegt ook erg goed, dankzij de verschillende eigenschappen van de draad die het zo licht en zijdeachtig maken; het is zeer goed bestand tegen kreukels en het creëert de glans van elke slaapkamer.

Vulling

Als u wilt dat uw hoes zijn warmte en vorm behoudt, kies dan voor polyester vulling. Polyester is eigenlijk een natuurlijk voorkomende vezel. Polyester is eigenlijk een natuurlijk voorkomende vezel, die worden omgezet in synthetische weefsels. Dons en veren worden nooit gemaakt, omdat het fabricageproces deze materialen te zwaar maakt om in water te drijven.

Goede kwaliteit

Een dekbedovertrek van goede kwaliteit is een investering waar u lang plezier van zult hebben, zeker als u goede dekbedovertrekken koopt die gemaakt zijn van hoogwaardige stoffen. Benieuwd naar meer soorten dekbedovertrekken? Bezoek dan eens de website van dekbedovertrekkenenzo voor meer informatie.

 

https://www.dekbedovertrekkenenzo.nl/