Grotemarkt beraad
Image default
Bedrijven

Een nieuw verblijf voor uw paarden

Naast het naleven van de bouwvoorschriften en het kiezen van de beste uitrusting, zijn er veel details waar u rekening mee moet houden bij het plannen van uw paardenstal buiten.

Veel voorbereiding

Een paardenstal bouwen vraagt veel voorbereiding. Maar heeft u al nagedacht over uw ruimte? Hoe gaat u uw paardenstal en paardenboxen ventileren? Hoe zult u uw paardenvoer en uitrusting organiseren en opslaan? Al deze vragen maken deel uit van het planningsproces van een paardenstal laten bouwen.

Vooruitziend zijn bij de bouw

Mensen die een paardenstal kopen weten niet altijd goed waar ze aan beginnen. Het is waar: mensen met paarden hebben vaak de neiging om met meer paarden te eindigen dan dat ze begonnen zijn. Daarom laat je best paardenstallen bouwen om latere uitbreiding mogelijk te maken. U zou de extra stallen in de tussentijd kunnen gebruiken als opslagruimte.

Een goede ventilatie is belangrijk

Een paardenstal maken met een goede luchtstroom is nodig voor de gezondheid van uw paarden. Laat het ventilatiesysteem bij voorkeur in uw dak installeren om de kwaliteit van de lucht hoog te houden en uw dieren tevreden te houden.

Betonnen binnenwanden

Wanneer u ergens een paardenstal te koop ziet staan ga daar dan niet direct op in. Kijk na hoe onderhoudsvriendelijk de stal is. Prubo paardenstallen is een van de weinige bedrijven die de binnenwanden maakt in beton om het schoonmaken van de stal zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren. Een afvoersysteem voor water en mestvocht is ook belangrijk om de stallen droog te houden.

Ook de vloerbedekking is een kritische overweging bij het plannen van uw stalruimte. Granulair basismateriaal wordt vaak gebruikt in gangpaden en stallen, vaak bedekt met rubberen matten voor het comfort van het paard. Beton- en baksteenbestrating kan ook worden gebruikt in de gangpaden.

https://www.prubo.nl/