Grotemarkt beraad
Image default
Bedrijven

Waarom blanco etiketten zo gewild zijn

Blanco etiketten gaan als warme broodjes over de toonbank. Dit is al tientallen jaren zo, en dit zal in de toekomst niet snel veranderen. Deze etiketten zijn ideaal om belangrijke documenten mee te identificeren, waardoor het beheer ervan vergemakkelijkt wordt. Zo zie je in één oogopslag waar het document in kwestie over gaat.

Blanco etiketten zijn met name in bepaalde branches erg gewild. Maar hoe zit dit nu eigenlijk? Waarom zijn blanco etiketten zo gewild?  

Mogelijkheid tot individueel bedrukken

Wanneer je kijkt naar de vele voordelen van blanco etiketten, steekt één voordeel er toch wel met kop en schouders bovenuit. Het allergrootste voordeel van blanco etiketten is natuurlijk de mogelijkheid om deze individueel te kunnen bedrukken. Met name bedrijven die zich bezighouden met de productie en verpakking van levensmiddelen gebruiken deze etiketten.

Ze stellen bedrijven in staat om voor bijvoorbeeld groenten, fruit en vleesproducten verschillende gewichten en prijzen aan te geven op de verpakking. Maar ook in bibliotheken en archieven zijn dit type etiketten erg geliefd. Op die manier kunnen media met verschillende barcodes worden gemarkeerd. Bovendien is het ook mogelijk om de etiketten handmatig te beschrijven.  

Verschillende afmetingen en diverse drukprocedés

Een andere belangrijke reden waarom blanco etiketten zo gewild zijn, heeft alles te maken met het feit dat ze in talloze afmetingen en uitvoeringen en ook voor uiteenlopende drukprocedés te koop zijn. Zo is de kans zeer groot dat je hét etiket vindt waarnaar je op zoek bent. De verscheidenheid aan vormen is vrijwel onbeperkt.

Zo kun je blanco etiketten in standaardvormen als vierkant, rond en ovaal krijgen maar ook in unieke vormen. Op die manier kun je zakelijk of particulier bijzondere etiketten laten ontwikkelen, die uniek zijn. Bovendien kun je uit diverse materialen kiezen. De meest voorkomende materialen zijn gecoat papier, thermisch materiaal, PP en PE.

https://www.optimumgroup.nl/etiketten/blanco-etiketten