Grotemarkt beraad
Image default
Bedrijven

Makkelijke tuininrichting

Zodra de zon begint te schijnen, gaan we vaak massaal in de tuin aan de slag. Vaak heb je iets gezien bij bekenden wat je mooi vindt en wat je zelf dan ook maar doet. In deze blog lees je een hoop inspirerende ideeën hoe je je tuin goed aan kunt pakken!

 

Afscheiding of schutting

Ga eens voor iets anders dan de rest van de straat! Frans schapenhek is goed te gebruiken als schutting en kun je ook nog eens heel eenvoudig zelf plaatsen. Je kunt zelf kiezen voor een kleine latafstand of om het te laten begroeien, zodat er geen doorkijk mogelijk is. Heb je ook nog een (zwem)vijver in de tuin? Dan kun je het schapenhek hier ook Frans schapenhek omheen plaatsen om te voorkomen dat dieren of kinderen erin vallen.

 

Schaduw

De zomers worden tegenwoordig steeds warmer, maar je wilt natuurlijk wel lekker in je tuin kunnen blijven zitten. Het is daarom van groot belang dat je genoeg schaduw hebt. Dit kan gecreëerd worden door allerlei planten of je kunt een overkapping laten zetten. Een overkapping is niet zomaar zelf te plaatsen of weg te halen, een goedkoop alternatief hiervoor is bijvoorbeeld een schaduwdoek.

 

Water

Het ziet er altijd erg leuk uit, zo’n vijver in je tuin. Fonteintje erbij, visjes erin, supergezellig! Tegenwoordig is een zwemvijver in je tuin helemaal in trek. Zo heb je een vijver die bij de natuurlijke uitstraling van je tuin past, leuke visjes om naar thuis kijken en je kunt er ook nog eens heerlijk in zwemmen!