Nieuwe artikelen

Veilig op hoogte

Wanneer er binnen jouw bedrijf op hoogte wordt gewerkt, dan is het noodzakelijk dat de medewerkers bescherming dragen, zoals bijvoorbeeld een vanglijn. Het werken op hoogte brengt vanzelfsprekend risico’s met zich mee. De medewerker loopt namelijk het risico om naar beneden te vallen, wat nare en ernstige verwondingen tot gevolg heeft. Daarom is het nodig dat de persoonlijke valbeveiliging goed geregeld is. In de meeste gevallen zal de medewerker een veiligheidsharnas dragen dat via vanglijnen stevig is verbonden met het valbeveiligingssysteem.

Belangrijke rol voor vanglijnen

In elk bedrijf hoort de veiligheid van de medewerkers voorop te staan. Ze moeten veilig hun werkzaamheden kunnen uitoefenen. Dat geldt natuurlijk ook wanneer er op hoogte wordt gewerkt. In de eerste plaats moet bekeken worden of de veiligheid met behulp van bijvoorbeeld steigers kan worden gewaarborgd. Pas als er geen andere mogelijkheid is, wordt gekeken naar een valbeveiligingssysteem. Een belangrijke rol is daarbij weg gelegd voor de vanglijnen. Deze moeten uiteraard van goede kwaliteit en betrouwbaar zijn. Er zijn verschillende typen van, onder andere band of touw vanglijnen, elastische vanglijnen, Y-vanglijnen en kinetische vanglijnen. In de meeste gevallen wordt er gebruik gemaakt van een vanglijn met demper die het harnas en het ankerpunt met elkaar verbindt. Deze zorgt ervoor dat de val van de medewerker wordt gebroken en de krachten die vrijkomen en lichamelijk letsel veroorzaken worden verminderd tot redelijke normen.

Veilig op hoogte

Valbeveiliging

Met alleen een veiligheidsharnas en vanglijn ben je er nog niet. Er zijn nog andere veiligheidsproducten nodig om te garanderen dat de medewerker niet naar beneden kan vallen. Zo Wil je ervan verzekerd zijn dat het materiaal dat je aanschaft van goede kwaliteit is, dan moet je daarvoor bij een goed aangeschreven veiligheidsbedrijf zijn. G4S Safety solutions is hier een goed voorbeeld van. Bij G4S hebben een uitgebreid assortiment aan onder andere harnassen, vanglijnen, afdalers, reddingslieren en verankeringen. En mocht je een tijdelijk project hebben waarbij je deze veiligheidsmaterialen nodig zijn, dan zijn ze bij G4S ook te huur.

Registreer u vandaag nog en word lid van ons platform

Wil jij jouw blogs delen en een breed publiek bereiken? Wacht niet langer en registreer je vandaag nog op Grotemarktberaad.nl

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren

Gerelateerde berichten

Carbon 3D-printen: Innovatieve oplossingen voor kunststof spuitgieten

Het productieproces van kunststof spuitgieten is al decennialang een vaste waarde in de industrie. Het biedt nauwkeurigheid, reproduceerbaarheid en schaalbaarheid voor de productie van kunststof onderdelen. Maar wat als er een manier was om dit proces nóg sneller, flexibeler en kostenefficiënter te maken? Hier komt Carbon 3D-printen om de hoek kijken. Deze baanbrekende technologie biedt innovatieve oplossingen die het kunststof spuitgietproces aanzienlijk verbeteren en aanvullen, waardoor fabrikanten concurrerender en duurzamer kunnen worden. In deze blog gaan we dieper in op de toepassingen van carbon 3D-printen voor kunststof spuitgieten, hoe het werkt en waarom het een cruciale rol speelt in de toekomst van productontwikkeling en massaproductie. Je ontdekt hoe deze technologie de grenzen verlegt en fabrikanten helpt om sneller en beter te innoveren. Wat is Carbon 3D-printen? Carbon 3D-printing is een geavanceerde technologie die gebruikmaakt van Digital Light Synthesis (DLS), een ultrasnelle techniek waarmee driedimensionale objecten laag voor laag worden geprint

Gepubliceerd door Grotemarkt beraad.nl