Grotemarkt beraad
Image default
Zakelijke dienstverlening

Het nieuwe werken en de laatste ontwikkelingen voor kantoorruimte

Wellicht heeft u al weleens gehoord van het nieuwe werken. Veel bedrijven zijn al begonnen om deze nieuwe manier van arbeidsproductiviteit te onderzoeken en toe te passen. In het kort komt het erop neer dat de werkomgeving van een medewerker kan worden geoptimaliseerd met zo weinig mogelijk afleiding. Wanneer een medewerker uit zijn concentratie wordt gehaald blijkt in de praktijk dat deze veel tijd nodig heeft om weer het werk te continueren. De arbeidsproductiviteit kan sterk worden verbeterd indien medewerkers zo min mogelijk worden afgeleid door andere medewerkers tijdens hun werkzaamheden. Elke vorm van afleiding zorgt ervoor dat iemand langer over zijn werk doet. Maar wat betekent dit dan voor de werkruimte zelf?

Flexibele kantoorruimte en werkplek onafhankelijk

Wanneer we de ideale kantoorruimte bekijken dan is deze dusdanig ingericht zodat de medewerker zo min mogelijk afleiding heeft. Dit is niet altijd optimaal in te richten in bestaande kantoorunits en dus zijn er veel bedrijven die hier een andere invulling aan geven. Kantoorverzamelgebouwen als Franklin business center voor Kantoorruimte Duiven geven hier al een invulling aan. Als bedrijf kun je hier kantoorunits huren die voor 1 of 2 medewerkers zijn ingericht en geven alle privacy die noodzakelijk is om ongestoord te kunnen werken. Bedrijven in de regio die nu een kantoor hebben waar alle medewerkers op een open kantoorruimte werken kunnen er nu voor kiezen om met veel meer privacy effectiever te werken.

Thuiswerken of flexibele werkplekken

Er zijn ook momenteel veel flexibele werkplekken te huur in bedrijfsverzamelgebouwen in grote steden maar deze voldoen zeer zeker niet aan het principe voor het nieuwe werken. Ook hier is veel afleiding aanwezig en dus zal er niet echt productief gewerkt kunnen worden. Het thuiswerken is dan een betere optie maar hier zijn vaak niet alle faciliteiten voorhanden en niet iedereen heeft een geschikte thuiswerkplek. Ook is afleiding van de huisgenoten vaak een storende factor en bovendien kunnen hier verder geen zakelijke contacten worden ontvangen.

https://www.franklinbusinesscenter.nl/