Grotemarkt beraad
Image default
Zakelijke dienstverlening

Arbeidsjurist Groningen: voor elke ontslagsituatie

Een goede arbeidsjurist Groningen, dat kan zeker van pas komen als je te maken krijgt van een ontslagsituatie. Een ontslagsituatie is nooit prettig als die voorkomt in je loopbaan. Toch kan het gebeuren dat je werkgever, zonder dat je dat hoopt, een streep zet tussen je arbeidsovereenkomst. Dit kan verschillende redenen hebben. Een ontslag zorgt voor veel onzekerheid wat ook nog eens gepaard gaat met veel stress. Een arbeidsjurist Groningen kijkt onder andere naar of je een transitievergoeding (oftewel een ontslagvergoeding) kunt eisen van je werkgever.

Arbeidsjurist

Hoe gaat zo’n proces in zijn werk? Ten eerste krijg je één arbeidsjurist Groningen toegewezen. Die gaat aan de slag met de situatie waarin je je bevindt. Vervolgens krijg je een vrijblijvend en gratis gesprek. Daar wordt de ontslagsituatie waarin je je bevindt met je doorgenomen. Ook wordt er de vaststellingsovereenkomst met je doorgenomen, die op meer dan vijfentwintig punten zeer secuur worden gecontroleerd. Zo kijkt de arbeidsjurist Groningen naar hoe hoog de ontslagvergoeding is, het recht op een WW-uitkering die je eventueel hebt, de opzegtermijn die wordt aangehouden en de vraag of je wordt voorzien van een eindafrekening van je werkgever.

Transitievergoeding

Er zijn gevallen die zich voordoen waarin je geen recht hebt op een ontslagvergoeding (of een transitievergoeding). Hierbij kun je denken aan een arbeidscontract die je aan bent gegaan voor het einde van het huidige arbeidscontract. Of wanneer je een gelijkwaardig arbeidscontract krijgt aangeboden door je werkgever en je deze afwijst. Het is van belang om dit soort zaken ook door een arbeidsjurist Groningen te laten controleren. Het is altijd mogelijk om contact op te nemen om te kijken of je wel of geen recht hebt op schadevergoeding, of als je twijfelt aan de juistheid van de informatie die je van je werkgever hebt ontvangen. Ontslagjuristen Nederland is er voor u!