Grotemarkt beraad
Image default
Aanbiedingen

Ouder worden en slapen: 3 tips voor een betere nachtrust

We vinden het geen van allen leuk, maar ouder worden doen we allemaal. Hoewel je misschien verwacht dat je beter en dieper zult slapen wanneer je ouder wordt, is het tegenovergestelde helaas waar. Voor een goede nachtrust kun je dan ook wel het juiste zetje in de rug gebruiken. Hier vind je enkele tips om beter te kunnen slapen. 

Hulp bij slaapstoornissen

Helaas ervaren veel ouderen behoorlijk veel problemen bij het slapen. De oorzaken hiervoor zijn uiteenlopend. Zo ervaren veel ouderen eenzaamheid en stress, maar wordt ook de slaap naarmate men ouder wordt minder lang en diep. Dit zorgt er helaas voor dat veel ouderen wakker liggen. Ook het gebruik van bepaalde medicatie kan soms bijwerkingen hebben. Overleg daarom altijd met de huisarts over de mogelijke oorzaak van de slaapstoornis. Professionele hulp is een eerste stap in de strijd tegen slapeloosheid. 

Slaapklimaat

Een tweede stap is om eens goed te kijken hoe het slaapklimaat verbeterd kan worden. Soms is een kleine verandering hier al ontzettend helpend. Omdat de diepe slaap korter duurt, is het voor oudere mensen extra belangrijk om voor een goed bed te kiezen zonder krakende lattenbodem. Ook goede ventilatie kan helpen om het slaaptekort te verminderen. 

Passende nachtkleding

Daar waar jongeren het vaak warm hebben ‘s nachts, hebben ouderen het vaak koud. Goede nachtkleding kan helpen om het lichaam op een aangename temperatuur te houden. Om nekpijn en spierklachten te voorkomen is het bijvoorbeeld belangrijk om de schouders en de achterkant van de nek bedekt te houden. 

Met een nachthemd met knoopjes  ben je verzekerd van comfortabele nachtkleding. De knoopjes zorgen ervoor dat de kleding makkelijk aan en uit te trekken is. Dat is extra fijn voor mensen die iets minder mobiel zijn. Wat hier ook bij kan helpen is een satijnen nachthemd met knoopjes. Wanneer nachtkleding een gladde stof bevat, glij je namelijk zo in en uit bed. Een mooie bijkomstigheid is dat deze nachthemden er ook nog eens chique uitzien. Dat is natuurlijk voor elke leeftijd fijn!  

https://www.sliponline.nl

Gerelateerde artikelen

Een bloemetje voor de jarige

Met deze tips weet je zeker dat je er goed uit ziet!

Dit is hoe je gemakkelijk aan de slag gaat met het maken van een begroting in Excel