Nieuwe artikelen

Wat betaal ik voor een parketvloer?

Parket is, in tegenstelling, vervaardigd van echt hout. Laminaat wordt gemaakt van samengeperst mdf en kunststof. Omdat parket van hout is gemaakt hangt hier een ander prijskaartje aan. Maar desondanks is het ook weer niet zo dat een parketvloer de hoofdprijs kost. Parket is ook al verkrijgbaar vanaf ongeveer 20 euro per vierkante meter. De prijzen voor een massief parket lopen op tot circa 100 euro per vierkante meter als je echt voor topkwaliteit gaat. Parket gaat echter wel veel langer mee dan laminaat en daarmee is het een goede investering.

Is parket echt zo duurzaam?

Een parketvloer wordt bij het leggen voorzien van een beschermende laag. Deze laag bestaat uit was, olie of lak. Hierdoor wordt het hout beschermd tegen vuil en tegen beschadigingen. Een voorbeeld: Als je een glas water, of een emmer sop, omgooit op een laminaatvloer, dan moet je heel snel te werk gaan wil je voorkomen dat de vloer gaat bobbelen en dat de laminaatplaten beschadigd raken. Overkomt je iets vergelijkbaars op een parketvloer, dan moet je uiteraard ook meteen aan de gang met de dweil, maar je vloer kan deze aanval van nattigheid wel beter verdragen dan laminaat. Als je gemorste vloeistof meteen opruimt dan blijft een dergelijk ongelukje meestal zonder vervelende gevolgen.

Is zelf leggen een optie?

In principe is iedere vloer zelf te leggen, mits je er handig genoeg voor bent. Als je niet zeker bent van je zaak kun je er beter niet aan beginnen. Vaak is het handig om eerst te “oefenen” in een gemakkelijke en kleine ruimte, zoals een slaapkamer. Als dat goed gaat kun je je bijvoorbeeld aan de woonkamer met open keuken wagen. Op het internet vind je talloze instructievideo’s waarin wordt uitgelegd hoe je zelf een parketvloer kunt leggen.

Tags:

Registreer u vandaag nog en word lid van ons platform

Wil jij jouw blogs delen en een breed publiek bereiken? Wacht niet langer en registreer je vandaag nog op Grotemarktberaad.nl

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren

Gerelateerde berichten

Verticale houten gevelbekleding, meer dan alleen een trend

Steeds meer architecten en ontwerpers kiezen voor houten verticale gevelbekleding, omdat dit materiaal een frisse en moderne look creëert, terwijl het tegelijkertijd de traditionele elementen van hout behoudt. Bovendien draagt het gebruik van hout bij aan een positieve milieu-impact door het reduceren van CO₂-uitstoot tijdens de productie en de mogelijkheid om met een circulaire aanpak te werken. Natuurlijke houten gevelbekleding De keuze om een woning of bedrijfspand volledig of deels te voorzien van houten gevelbekleding biedt een breed scala aan mogelijkheden. Volledige buitenmuur bekleding   Bij een volledige bekleding wordt de gehele buitenmuur bedekt met houten panelen, wat een bijzondere eenheid uitstraalt. Deze aanpak benadrukt de natuurlijke uitstraling en kleurvariaties van hout, en zorgt voor een opvallend visueel effect dat zowel in landelijke als stedelijke omgevingen tot zijn recht komt. Gedeeltelijke gevelbekleding   Anderzijds kan een gedeeltelijke bekleding strategisch worden toegepast om accenten te leggen op bepaalde delen van het

Gepubliceerd door Grotemarkt beraad.nl