Grotemarkt beraad
Image default
Woning en Tuin

Mooie maatwerk raambekleding van Nederlandse makelij

Als je op zoek bent naar raambekleding, dan zijn er vele opties om te overwegen. Je kunt bijvoorbeeld bij een bouwmarkt standaard maten raambekleding kopen, maar de allermooiste raamdecoratie wordt op maat gemaakt voor jouw raampartij.

Hoe kies je de juiste raambekleding?

Binnen raambekledingland zijn vele opties. Zo zijn er mooie rolgordijnen, plisségordijnen, jaloezieën en verticale lamellen. Allemaal hebben ze hun eigen eigenschappen, voordelen en prijskaartjes.

Er is een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van je raamdecoratie. De afmetingen van je ramen, de mate van verduistering en de montagemogelijkheden zijn van belang bij je keuze. Je kunt bijvoorbeeld op zoek zijn naar raambekleding kunststof kozijnen, houten kozijnen of aluminium kozijnen. 

Plisségordijnen op maat

Plisségordijnen zijn erg veelzijdig. Om te beginnen is er een ruime keus in plisséstoffen. De collectie plisségordijnen is op te delen in twee hoofdgroepen: plissés van een enkele laag stof en plissés met een dubbele laag stof. Deze laatste plisségordijnen worden ook wel honingraat plissés genoemd en hebben een hoge isolerende werking.

Plisségordijnen zijn geschikt voor vele raamtypes. Zo zijn er plissés voor standaard ramen, draaikiepramen, kunststof kozijnen, dakramen en ook voor koepels en lichtstraten. Allemaal speciaal ontworpen voor optimale privacy en lichtinval.

Plissés zijn verkrijgbaar met handbediening, koordbediening, ketting en elektrische bediening. In sommige gevallen kunnen plisségordijnen ook van boven naar beneden worden geopend, waardoor kunt spelen met inkijk en lichtinval .

Rolgordijnen in vele soorten

Ook rolgordijnen zijn geschikt voor vele ramen. Zo zijn er rolgordijnen ontwikkeld voor extra brede en hoge ramen. Deze hebben een stevigere buis waardoor ook zwaardere doeken mooi op hun plek blijven hangen.

Rolgordijnen zijn er in transparante, lichtdoorlatende, semi-transparante en verduisterende stoffen. De verduisterende doeken zijn voorzien van een blackout laagje, waardoor er geen licht door naar binnen kan schijnen.

De lichtdoorlatende en (semi) transparante doeken zijn erg geschikt als zonwering. Naast de standaard doeken zijn er ook rolgordijnen die zijn gemaakt van vergelijkbaar materiaal als de buitenzonwering screens.

Maatwerk jaloezieën

Jaloezieën zijn op te delen in twee hoofdgroepen: houten en aluminium jaloezieën. Beiden hebben ze hun eigen voordelen en uitstraling. Binnen de houten jaloezieën is er keus tussen twee lamelbreedtes, de collectie aluminium jaloezieën bestaat uit maar liefst vijf lamelbreedtes.

Jaloezieën zijn op maat te maken voor vele soorten ramen. Ook ramen met een schuine zijde kunnen in vele gevallen worden bekleed met mooie kwaliteitsjaloezieën, tot op de millimeter nauwkeurig op maat gemaakt, zodat ze perfect passen voor het afwijkende raam.

Verticale lamellen in drie soorten

Verticale lamellen zijn verkrijgbaar in stof, aluminium en pvc. Allemaal hebben ze een geheel eigen uitstraling. Bij de collectie stoffen lamellen is het mogelijk te kiezen voor verschillende transparanties. Van transparant tot verduisterend. 

Verticale lamellen zijn erg geschikt voor hele grote raampartijen. Een pui van zes meter kan eenvoudig worden bekleed met deze mooie veelzijdige vorm van raambekleding. Er zijn vele lamelbreedtes beschikbaar.

Raambekleding op maat bestellen

Bij Marasol kun je terecht voor goed advies op maat. Marasol is een klein Brabants familiebedrijf dat graag met je meedenkt over de best passende oplossing bij je raampartij. Ze verkopen uitsluitend de kwalitatief hoogwaardige raambekleding van VeranoⓇ, gevestigd in Best.

Als je een foto en je wensen uploadt via de website, dan geeft Anna van Marasol je graag advies over de mogelijkheden. Ze geeft eerlijk advies en zal ook aangeven als iets niet mogelijk is. Als je twijfelt hoe je het beste kunt meten, dan zal ze op je foto’s aangeven hoe je dat het beste kunt doen. 

Ben je eruit welke soort raambekleding je wil bestellen? Vraag dan gerust een aantal proefstalen aan via de website. Zo kun je thuis kijken welke kleuren en structuren je het mooiste vindt bij je ramen en interieur.

https://marasol.nl/raambekleding/