Grotemarkt beraad
Image default
Woning en Tuin

Waar op letten bij zonnepanelen plat dak?

Bij zonnepanelen plat dak is het belangrijk dat er nagedacht wordt over bepaalde zaken zoals in welke hellingshoek plaatsen, vergunningen, ruimte op het dak. Zonnepanelen op een plat dak werkt net even anders dan zonnepanelen die regulier op dakpannen geplaatst worden, zo neemt het meer ruimte is doordat deze in een bepaalde hellingshoek staan. Wat daarnaast ook het grootste voordeel van deze panelen is. 

 

Zelf installeren of door een specialist?

Veel mensen denken dan ook dat dit een makkelijke klus is om zelf te doen, toch is het verstandiger om te kiezen om het uit te besteden zodat je zeker bent dat het veilig geïnstalleerd is. Zij hebben veel kennis over de installatie en het verdere onderhoud ervan en u heeft jarenlange garantie op de panelen. Wat het wel voordeliger maakt om een specialist in te huren. Natuurlijk is het goed om van te voren een offerte aan te vragen om de prijzen goed in beeld te krijgen.

 

Installatie zonnepanelen plat dak

Om zoveel mogelijk rendement te behalen uit de panelen worden deze op een speciale manier gemonteerd doormiddel van driehoekige steunen. Daarbij wordt niet alleen gekeken naar de beste hellingshoek maar ook dat de constructie beschermd is tegen de meest extreme weersomstandigheden zoals harde wind. Daarnaast zorgen de panelen voor extra belasting op je dak en het gewicht zal dus goed berekend moeten worden. Wil je meer weten over zonnepanelen plat dak? Bekijk dan eens de website van Solention voor meer informatie.