Grotemarkt beraad
Image default
Woning en Tuin

Veilig in je woning

Wist je dat er in 2019 zo’n 43.000 keer is ingebroken in woningen in Nederland? Het is erg vervelend als er dan spullen worden vernield of meegenomen, maar wat nog erger is, is de emotionele schade die mensen er aan over houden. Er is namelijk toch iemand jouw huis binnengedrongen, zonder dat jij het wist. Dit gevoel van onveiligheid kun je wegnemen door deurbeslagen te laten installeren met een SKG keurmerk.

Wat is een SKG keurmerk?

SKG staat voor Stichting Kwaliteits Gevelbouw, zij zijn een onafhankelijke organisatie die hang- en sluitwerken ‘meet’ op hoe inbraakvertragend ze zijn. Een deurbeslag dat volgens deze standaard gekeurd is, kun je herkennen aan de driehoek met onderschrift ‘SKG’. Ook zie je een aantal sterren in de driehoek staan, deze geven aan hoe inbraakvertragend het deurbeslag is. Hieronder zie je de eisen die verbonden zijn aan het aantal sterren dat een hang- of sluitwerk krijgt:

  • SKG 1 ster: Dit deurbeslag moet inbrekers gedurende drie minuten vertragen. De inbrekers proberen in dit geval met licht gereedschap in te breken, denk bijvoorbeeld aan een breekijzer.

  • SKG 2 sterren: Dit deurbeslag moet inbrekers gedurende drie minuten vertragen. De inbrekers proberen in dit geval met een uitgebreide gereedschapsset in te breken.

  • SKG 3 sterren: Dit deurbeslag moet inbrekers gedurende vijf minuten vertragen, terwijl ze gebruik maken van een uitgebreide gereedschapsset. Dit is de hoogste waardering die er kan worden gegeven.

Zoals je ziet wordt je woning er niet ‘inbraakproof’ van, maar het houdt de inbrekers toch wel een tijdje bezig. En wanneer het de inbrekers te lang duurt, geven ze het op en sprinten ze gauw weg! Omdat ze langer bezig zijn met inbreken, lopen ze natuurlijk veel meer kans om  ontdekt te worden! Zo zorg je ervoor dat je jezelf toch weer wat veiliger gaat voelen in je woning.

Hoe kun je deze deurbeslagen laten installeren?

Nu is het natuurlijk nog de vraag waar je deze hang- en sluitwerken kunt bestellen en hoe deze geïnstalleerd kunnen worden. Daarvoor kun je het best contact opnemen met jouw lokale slotenmaker. En die heb je zo weer gevonden op www.slotenprobleemkwijt.nl. Het installeren van dergelijke sloten is namelijk een lastig klusje, maar daar weet de lokale slotenmaker wel raad mee! Ook weet hij precies waar hij de sloten met jouw gewenste SKG keurmerk kan bestellen. Neem dus snel contact met hem op!

https://slotenprobleemkwijt.nl/