Grotemarkt beraad
Image default
Woning en Tuin

Wat te doen bij een daklekkage?

Niemand zit erop te wachten. Na een flinke plensbui zie je ineens natte plekken aan de binnenkant van je woning. Je hebt last van een daklekkage en wil hier zo snel mogelijk vanaf voordat het erger wordt. Je weet alleen niet hoe je dit moet oplossen. Geen paniek, want hieronder wordt precies verteld wat jij moet doen bij een daklekkage!

Hoe ontstaat een daklekkage

Een daklekkage kan verschillende oorzaken hebben. De drie meest voorkomende oorzaken zijn lekkages in de: dakbedekking, daklood en de dakgoot.

Dakbedekking

  • Schuin dak, bij een schuin dak ontstaan de problemen vaak uit kapotte dakpannen, dakpannen die niet goed aansluiten of dakpannen die gescheurd zijn. Het opsporen van het lek is bij een schuin dak een lastige opgave. Het lek kan namelijk op een andere plek zitten, dan waar het vocht zich vasthoudt.

  • Plat dak, bij een plat dak worden er vaak lekkages veroorzaakt door de slechte afvoer van regenwater. Hierdoor blijft er veel water liggen en kan er een lekkage ontstaan.

Daklood

Een andere oorzaak van de lekkage is het daklood van schoorstenen en dakkapellen. Het probleem is vaak dat de randen van het daklood beschadigd zijn of dat het daklood niet mooi overloopt waardoor er vochtinsijpeling kan ontstaan. Dit kan op zijn beurt weer grote schade opleveren in je huis of bedrijf.

Dakgoot

Tot slot kan de dakgoot een oorzaak zijn van de lekkage. Een verstopte dakgoot kan namelijk voor veel ellende zorgen. Een dakgoot raakt verstopt doordat er veel vuil en bladeren in terechtkomen. Als hier regen bij komt kan dit leiden tot een lek. Het is daarom van belang om regelmatig de dakgoot schoon te maken zodat dit voorkomen kan worden.

Schakel een dakdekker in

Tenzij je handig bent aangelegd is ons advies om een dakdekker van Dakprobleem kwijt in te schakelen. Het is namelijk niet eenvoudig om de lekkage op te sporen en het dak te repareren. Als je het zelf repareert en het blijkt dat het probleem niet 100% is opgelost bestaat de kans dat de lekkage terugkomt. Dit wil je niet! Als de lekkage is opgelost geeft de dakdekker je nog advies om in de toekomst daklekkages te voorkomen. Twijfel dus niet en bel of mail voor een afspraak!

https://dakprobleemkwijt.nl/