Grotemarkt beraad
Image default
Woning en Tuin

Deurgreep voor je binnendeur

Als je je huis een chique uitstraling wilt geven dan kun je kiezen voor deurgrepen in plaats van deurklinken of deurknoppen. Het grote voordeel van deurgrepen is dat je dezelfde stijl kunt doorvoeren op de deurtjes van bijvoorbeeld je dressoir, bufferkast of keukenkastjes.

Ook deurgrepen zijn er in verschillende stijlen, bijvoorbeeld sportief, retro of bauhaus-stijl. Een deurgreep is zeer geschikt voor binnendeuren, glazen deuren en schuifdeuren. Deurgrepen zijn in standaard maten verkrijgbaar, maar kunnen ook voor je op maat gemaakt worden. Zo kun je genieten van de deurgreep van je keuze.

Bauhaus-stijl

Bauhaus was een Duitse school die in 1919 in Weimar was opgericht voor architecten en industrieël ontwerpers. De school liet zich inspireren door onder andere De Stijl, de Nederlandse kunstbeweging die door Piet Mondriaan en Theo van Doesburg in 1917 was opgericht.

Het principe van de Bauhaus-stijl is dat de functie de vorm bepaalt, wat zich kenmerkt door eenvoudige vormen en het ‘less is more’- principe, strakke lijnen in het bijzonder. De Bauhaus-stijl is tegenwoordig terug te vinden in vele items, waaronder deurschilden, deurklinken en deurgrepen.

Montage van de deurgreep

Een deurgreep kan op drie verschilldende manier op je deur worden gemonteerd, te weten blind, doorgaand of paarsgewijs. Een blinde montage wordt uitgevoerd op deuren waar een stokschroef in de deur te monteren is.

Een stokschroef is een schroef met aan de ene kant metrisch schroefdraad en aan de andere kant houtdraad.

Bij een doorgaande montage wordt de greep met een dop aan de binnenkant van je deur vastgezet en bij een paarsgewijze montage komt er aan beide kanten van de deur een greep.

https://www.deurklinken.com