Grotemarkt beraad
Image default
Aanbiedingen

Preventie van woning inbraak door het bestuderen van lockpick technieken

Voor het openen van sloten waarvan u de sleutel bent verloren zijn er diverse technieken beschikbaar om deze weer te openen. Een van de technieken die hiervoor geschikt is en die de laatste jaren erg aan populairiteit aan het groeien is, is de lockpick techniek.

 

De lockpick techniek

De lockpick techniek is een methode die ontwikkeld is door computerkrakers. Op dezelfde manier als deze mensen de kwetsbaarheden vinden in computersystemen zo kunnen zij die ook vinden in fysieke systemen. Vaak begint het op dezelfde manier. Deze mensen hebben een onschuldige nieuwsgierigheid naar de werking van het beveiligingsysteem.

 

Is het systeem wel zo veilig als dat de fabrikanten ervan beweren? 

Het is namelijk heel makkelijk om je eigen inbraakbeveiliging de beste en onverslaanbaar te noemen. Maar wie spreekt je tegen als niemand het test? Als iedereen maar klakkeloos aanneemt dat een systeem betrouwbaar is zonder dat iemand het test dan ontstaan er gevaarlijke situatie’s. Situaties die jammer genoeg vandaag de dag vaker tegenkomt dan je zou denken. Voor veel fabrikanten is het namelijk makkelijker om oude beveiligingsystemen op een nieuwe manier te presenteren om zo weer nieuwe verkopen te genereren.

Dan om daadwerkelijk een nieuw en verbeterd systeem te ontwikkelen. Dat kost namelijk veel geld. En in het geval van sloten moet dan de hele produktielijn weer aangepast worden wanneer er een ander ontwerp moet worden ontwikkeld.

 

Wat is het beste voor de consument?

Echter is vaak de consument de dupe van deze praktijken. De consument neemt de bedrijven die deze sloten verkopen in vertrouwen wanneer ze mooie extra skg sterren hebben of een of ander keurmerk.

Jammer genoeg zijn deze sloten vaak net zo kwetsbaar als andere sloten. Alleen bij goedkopere sloten heb je nog het voordeel dat je er enigzins rekening mee houdt dat het slot misschien niet zo goed is.

Terwijl wanneer je echt vertrouwd op de werking van en slot en je je al je kostbaarheden aan toevertrouwt, dan loop je een hoog risico zonder dat je je er bewust van bent.

https://lockpicks.nl