Grotemarkt beraad
Image default
Bedrijven

Verklein de kans om slachtoffer te worden van een inbraak!

Het is zeker geen overbodige luxe om te investeren in het verbeteren van de beveiliging van je huishouden. Zowel financieel als emotioneel kan een inbraak namelijk veel schade met zich mee brengen. Door de investeren in een betere beveiliging verklein je de kans op een inbraak al snel met 90%. 

http://www.youtube.com/watch?v=df9CdRYmxMo

De reden hiervoor is dat veel inbrekers namelijk altijd zo min mogelijk risico willen nemen. Een betere beveiliging maakt het lastiger voor ze en dus zullen ze sneller naar een makkelijker alternatief op zoek gaan. Door het ze een beetje moeilijker te maken wordt je huis dus al gelijk een stuk veiliger. 

 

Anti inbraak inspecteur

Om ervoor te zorgen dat je woonhuis veilig blijft is het slim om een anti inbraak inspecteur langs te laten komen om alles goed te controleren op kwetsbare punten in de beveiliging van je huishouden.

Er zijn een aantal mogelijkheden waarmee je de beveiliging van je huis direct flink kunt versterken. Hierbij moet je denken aan: Speciale inbraakwerende sloten, Anti-inbraakstrips, Belsysteem met video, Alarmsystemen, Camera bewaking, Elektrische sloten en Elektrische deuren.

Het is lastig om in te schatten hoeveel van deze systemen je echt nodig hebt maar het beste is om een slotenmaker met veel ervaring en inzicht in te huren die dit voor jou woonhuis kan onderzoeken. Eventueel kun je ook zelf een lockpick setje bestellen om echt te leren hoe veiligsloten zijn. In de meeste gevallen is het vervangen van alle sloten voor sloten met minimaal 3 SKG sterren een eerste stap om het niveau van de beveiliging van je huishouden op te schroeven.

SKG beveiliging producten

Deze zijn niet alleen beschikbaar voor cilindersloten maar ook als oplegsloten, insteeksloten, veiligheids scharnieren, inbraak strips, anti-lockpick sloten, bijzet sloten, kierstandhouders, dievenklauwen, glaslatten en deurspionnen. Voor al deze producten is er een alternatief aanwezig met een SKG keuring. Deze zijn dus uitvoerig getest om maximale veiligheid te bieden. 

Het is echter niet altijd verstandig om blindelings op keurmerken te vertrouwen als SKG of PKVW keurmerk. Er worden namelijk nog genoeg zwaktes gevonden door mensen die lockpicken. Deze keurmerken zijn namelijk vooral getest op brute kracht. Maar soms komen er vernuftigde trucjes voor die het heel makkelijk kunnen maken om een slot te openen zonder dat er veel kracht aan te pas komt.

https://www.grotemarktberaad.nl/preventie-van-woning-inbraak-door-het-bestuderen-van-lockpick-technieken/