Grotemarkt beraad
Image default
Hobby en vrije tijd

Mars in de Vedische astrologie

Mars in de Vedische astrologie

Mars of ‘de Rode Planeet’ wordt beschouwd als de opperbevelhebber onder de 9 planeten van je sterrenbeeld. Het is een hete, droge en mannelijke planeet, ook bekend als ‘God van de Oorlog’. Het is de heerser van de sterrenbeelden Ram en Schorpioen. Het brengt meestal ongeveer 2 maanden door in elk sterrenbeeld. Het is kleiner dan de aarde en verdubbelt slechts de grootte van de maan. Het is ook een van de dichtstbijzijnde planeten naar de aarde. In de Vedische astrologie wordt het beschouwd als de zoon van de aarde of ‘Bhumi Putra’, en betekent de broer. De richting van Mars is zuid, de edelsteen is koraal en metaal is goud en koper.

Vanwege zijn vurige aard, betekent dit woede, energie, passie en vastberadenheid. Het maakt je agressief, moedig, onbevreesd en gewelddadig. Deze planeet is vol energie, maar jouw geboorte en planetaire posities zullen beslissen of deze energie constructief of destructief is. De door Mars gedreven mensen nemen de leiding over alles zonder erover na te denken.  Zoals in het geval van Horoskop, het zonneteken bestuurd door de Mars, zijn Ram-mensen erg impulsief en weten ze wat ze willen, geen discussie en geen logica, einde verhaal.

Mars en Hanuman

Professioneel vertegenwoordigt het het leger, chirurgen, sportlieden, krijgers, ambachtslieden, enz. In de Vedische astrologie vertegenwoordigt Mars de dinsdag die Hanuman vertegenwoordigt. Men gelooft dat het aanbidden van Hanuman op dinsdag de slechte effecten van Mars verlicht.

Er is een verhaal in de hindoeïstische mythologie, volgens Padma Purana, eens een druppel transpiratie van ‘Vishnu’s’ voorhoofd op de aarde viel en van de energie van die druppel, een roodgekleurde persoon, Mars, werd geboren. Hij wint zich dan voor ‘Brahma’ met zijn harde aanbidding en stelt een positie in de planeten veilig.

Volgens de Indiase mythologie wordt het volgen van Vedische rituelen aanbevolen om de nadelige effecten te minimaliseren of de goede effecten van de Mars te vergroten, volgens ieders gemak:

Omdat Rood favoriet is bij de Mars, is het een ideale propositie om op elke dinsdag een kledingsstuk met iets rood te dragen.
Men kan ook een gouden of koperen ring dragen om gunstige resultaten te bereiken. Goud werkt ook bij Horoskop. Observeer snel op dinsdagen. Het is zeer effectief om de genade van de Hanuman te krijgen, volgens de hindoeïstische mythologie.

Bron:
Zodiac Horoscoop