Grotemarkt beraad
Image default
Hobby en vrije tijd

De leukste hobby’s van dit moment

De meeste mensen hebben het afgelopen jaar meer binnen gezeten dan ooit. En vooral nu de herfst is begonnen en het weer buiten druileriger wordt, klinkt een dagje binnenblijven als muziek in de oren. Maar wat doe je op zo’n dag binnenshuis? In deze blog zet ik de leukste hobby’s van het moment op een rijtje, die je ook nog allemaal thuis kunt uitvoeren.

Diamond painting

Diamond painting: misschien heb je er wel van gehoord. Maar wat houdt het precies in? Bij diamond painting plaats je kleine, glimmende steentjes op een zelfklevend canvas. Op het canvas staat via kleurcodering een afbeelding gedrukt, waar je diamantjes met dezelfde kleur opplakt. Op deze manier creëer je een prachtig kunstwerk. Er zijn honderden verschillende afbeeldingen om uit te kiezen. Via sommige sites kun je zelfs een eigen foto uploaden! Om de diamantjes op te pakken en plakken, gebruik je een pick up pennetje met wax. Alle benodigdheden voor diamond painting zijn online te bestellen op verschillende websites. Omdat de steentjes erg klein zijn, is het maken van een diamond painting-kunstwerk best wel een priegelwerkje. Het is daarentegen wel heel erg rustgevend. Diamond painting vergt concentratie, waardoor je even aan niks anders hoeft te denken. En je krijgt er een prachtig kunstwerk voor terug!

Sieraden maken met giethars

Een andere populaire hobby van het moment is het maken van sieraden met giethars. Giethars is een heldere substantie die wanneer hij droogt zo hard wordt als plastic. Daardoor kun je er allerlei dingen mee maken, waaronder sieraden. Giethars is makkelijk te krijgen. Je kunt het online bestellen en ze hebben het ook bij hobbywinkels. Naast giethars heb je voor het maken van sieraden siliconen vormpjes nodig om de hars in te gieten. Speciale vormpjes voor sieraden vind je ook online en in hobbywinkels. Daarnaast is het handig om oorbelhaakjes, ringen of kettingkoordjes te hebben, afhankelijk van wat voor sieraden je wilt maken. Met pigmenten kun je de hars een kleur geven. Ook kun je allerlei dingen in de giethars stoppen, die je kunt zien omdat de hars doorzichtig is. Je kunt zelfs echte bloemen en fruit gebruiken, aangezien alles goed blijft in giethars. Er kan namelijk geen lucht bij! Op Youtube zijn veel tutorials te vinden over het maken van sieraden met giethars.

Zelf jam maken

Als laatste, de perfecte hobby voor zoetekauwen: zelf jam maken. Veel mensen zullen dit als kind wel eens gedaan hebben. Het is namelijk helemaal niet moeilijk om te doen! Je hebt niet veel ingrediënten nodig en kunt zelf kiezen wat voor fruit je gebruikt. Daarnaast is het eindresultaat natuurlijk erg bruikbaar, aangezien je het zo op je brood kunt smeren. Voor het maken van jam heb je natuurlijk allereerst fruit nodig. Het is het leukste om zelf je fruit te plukken, maar het is afhankelijk van het seizoen welk fruit er in de natuur te krijgen is. Je kunt uiteraard ook even langs de supermarkt gaan. Daarnaast heb je geleisuiker en lege jampotjes nodig. Er zijn online veel recepten te vinden voor het maken van jam. Het komt er op neer dat je het fruit aan de kook brengt en de suiker toevoegt. Als de suiker opgelost is, doe je de jam in een gesteriliseerde jampot. Als de jam nog heet is draai je de deksel dicht en zet je het potje op de kop, zodat deze vacuüm trekt. Zo simpel is het! Zoals je wel hoort zijn er genoeg hobby’s om je thuis mee te vermaken! Weet jij al waar je morgen mee aan de slag gaat?