Grotemarkt beraad
Image default
Hobby en vrije tijd

Last van muggen op zolder? Kies voor een dakraamhor

Omdat het afgelopen zomer  behoorlijk warm en droog was zullen we dit najaar waarschijnlijk nog een ware muggenplaag krijgen. Zolang muggen zich buitenshuis begeven is dat allemaal nog niet zo heel erg. Het wordt pas echt vervelend als ze je huis binnen dringen en in je slaapkamer belanden. Muggen zorgen voor slapeloze nachten! Het geluid is ronduit irritant. Vaak hoor je het gezoem al als de mug nog op afstand is. Komt ie dichter bij, dan heb je haast de neiging om de dekens over je heen te trekken. Omdat muggen vaak niet van ophouden weten blijven ze vaak terugkomen en houden ze jou de hele nacht uit je slaap.

Het is niet alleen het gezoem dat vervelend is. Maar ook de muggenbulten die je na een nacht aan een bezoekje van een mug overhoudt. Ze jeuken als een gek. Bovendien zien ze er niet heel aantrekkelijk uit. Mijn vriend was laatst in het gezicht gestoken. Had hij zo’n hele grote rode vlek in z’n gezicht.

Gelukkig is er wel wat aan te doen. En dan hebben we het vooral over preventie. Je moet dus gewoon voorkomen dat die mug je huis binnen komt. Hoe je dat kunt doen als jij zelf op zolder slaapt en een dakraam hebt? Nou eenvoudig, door middel van een dakraamhor. Dakraamhorren zijn speciaal gemaakt voor dakramen. De raamhor is eenvoudig te bevestigen en werkt naar behoren. Als je een dakraamhor aanschaft, kijk dan even of er ook een uitsparing in zit zodat jij je raam nog wel kunt open doen. Kijk, als dit er namelijk niet in zit, dan moet je telkens je raamhor afbreken. Dat lijkt mij niet helemaal de bedoeling. De meeste dakraam horren hebben wel een ritsje in het muggengaas zitten die je kunt openen. Vervolgens kun je je hand er doorheen steken en het raam open of dicht doen.

Qau aanbrengen van een raamhor voor dakramen zijn er ook verschillende types verkrijgbaar. De meest handige is die met klittenband. Hierbij hoef je namelijk niet in je kozijnen te boren.