Grotemarkt beraad
Image default
Aanbiedingen

Elektrische haard

Elektrische haard

De elektrische haard heeft de laatste jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. De technieken en materialen van vandaag de dag hebben de elektrische haard naar een geheel nieuw niveau getild. Vroeger was de elektrische haard een tweede keus alternatief voor de mensen die erg graag een haard wilden maar geen houtkachel of gashaard konden installeren. De vlammen en het vuur waren duidelijk nep en van afstand was lange tijd te zien dat het om een elektrische haard ging. Hoe anders is dit nu! Nu complexe elektronica betaalbaar is geworden grijpt het elektrische vuur wild om zich heen! Meerdere grote speler in de markt zien in de dat de toekomst van de haard wel eens elektrisch zou kunnen worden. Ze hebben grote investeringen gedaan in innovatieve manieren om het vuur te imiteren, en niet zonder resultaat! 

 

De moderne elektrische haard speelt met al onze zintuigen. U ziet hoe de trage wispelturige vlammen langs een levensecht houtblok glijden, u hoort het typische geknisper van brandend hout en uw woonkamer wordt gevuld met het typische flakkerende licht van het vuur en de vlammen.

De lijst met voordelen van een elektrische haard ten opzichte van een conventionele haard is erg lang. Het begint al met de installatie en de benodigde werkzaamheden. Heeft een houtkachel of een gashaard soms een ingrijpende verbouwing nodig om veilig te worden geïnstalleerd, een elektrische haard heeft slechts een stopcontact nodig! Dit betekent dat er nauwelijks meer drempels zijn qua inbouwmogelijkheden en inzetopties. In steeds meer huizen zien we daarom dat de plaats van de klassieke kachel wordt overgenomen door een moderne elektrische haard. Geen gesleep meer met houtblokken en geen twijfels meer over de levensduur van ons gasnetwerk, een elektrische haard stelt nauwelijks eisen!

 

Elektrische haarden zijn ook erg populair als inzethaard. Veel eigenaren van een ouderwetse houtkachel of gashaard besluiten om over te gaan op elektriciteit vanwege het gemak en de onkosten. Nu huizen steeds beter worden geïsoleerd verandert de rol van de haard langzaam. Omdat onze warmtebehoefte afneemt is de elektrische haard een prima alternatief. Bij een elektrische haard bepaalt u immers zelf of, en wanneer u het warmte element inschakelt! Dit betekent dus dat u het gehele jaar door kunt genieten van de charmes van uw haard. Ongeacht de temperatuur op dat moment! Nu het elektrische vuur enorm realistisch is geworden staat niets de opmars van de elektrische haard nog in de weg! Omdat er geen echte verbranding is bij elektrisch vuur, blijft er ook geen roet of as over. Er worden geen fossiele brandstoffen verbrandt en daarom is er ook geen sprake van C02 en fijnstof. Wel zo verantwoord nu duurzaam leven steeds meer prioriteit krijgt.

 

Bij ons vindt u de meest actuele modellen elektrische haarden, van alle bekende merken en tegen sterk concurrerende prijzen. Wilt u weten of een elektrische haard ook iets is voor uw woning? Neem dan even geheel vrijblijvend contact met ons op. Onze adviseurs staan u graag te woord en voorzien u geheel vrijblijvend van passend advies.  Graag tot ziens!

 

https://www.haardenexpert.nl/