Grotemarkt beraad
Image default
Aanbiedingen

Zo weet je wat je moet doen als er iets kapot gaat in de auto

Zo weet je wat je moet doen als er iets kapot gaat in de auto

Rook uit de auto, een koppeling die stroef beweegt en olie die uit de uitlaat komt. Het is lastig om in te schatten wat je in deze situaties moet doen. Maar, wat je zeker moet doen is naar de garage met de auto. Op deze manier weet je zeker of er iets mis is. Wil je zelf achter komen wat er mis kan zijn met je auto? Lees dan snel verder!

 

Dit kan er mis zijn met je auto 

 De motor laten nakijken 

Als je denk dat er iets mis is met de motor, laat die dan zo snel mogelijk nakijken. Het kan namelijk aardig wat geld schelen. Als er aan je gevraagd wordt om de motor te laten demonteren of reviseren is het verstandig om demonteren te kiezen. Reviseren kan namelijk duurder zijn. Je bent namelijk snel tussen de €1500 en €7000 kwijt met het reviseren van de motor. Het reviseren van de motor kost veel tijd en is daarom ook duur. Met reviseren wordt bedoeld dat een auto-onderdeel uit elkaar wordt gehaald, alle delen worden gereinigd en versleten onderdelen worden vervangen. 

 

 Een gek geluid komt uit de versnellingsbak 

Als je een gek geluid uit de versnellingsbak hoort komen is het slim om dit zo snel mogelijk na te laten kijken. Want als de versnellingsbak alleen doorgespoeld moet worden kan dat heel veel geld schelen. Maar, als dit niet helpt moet de bak helemaal uit elkaar gehaald worden en dit kan helaas al snel tussen de €2000 en €7500 gaan kosten.

 

Let op de brandstof die je tankt 

Let er altijd op dat je de juiste brandstof in de tank gooit. De verkeerde brandstof kan namelijk voor aardig wat slijtage zorgen. Je loopt hier het risico dat de tank uiteindelijk kapot gaat. Dit gaat je dan helaas ook aardig wat geld kosten. Het vervangen kost namelijk tussen de €300 en €660. Let dus goed op welke brandstof je in de tank gooit!

 

Vervang na 100.000 kilometer de distributieriem 

Het vervangen van deze riem is geen geintje, het kost al snel €1000. Wacht dus niet te lang met het vervangen van de distributieriem. Want als de riem breekt betaal je al snel €7000 voor een nieuwe, en dat wil je niet. In het instructieboekje van jouw auto kun je lezen hoe lang de distributieriem mee gaat, maar over het algemeen zijn de meeste na 100.000 en 150.000 kilometer versleten. Dan is het vaak ook tijd voor een nieuwe 

 

Meerdere dingen mis? Dan kan het aan de koppeling liggen 

Als je merkt dat de koppeling niet goed reageert is het slim om naar de garage te gaan. Een kapotte koppeling kan namelijk al snel oplopen tussen de €500 en €1200. Dit is aardig wat geld en dat wil je natuurlijk niet. Er komt dan vaak meer rook uit de auto dan normaal, de motor raakt aan de kook en de peil van de koelvloeistof zakt. Daarnaast is het ook mogelijk dat er een lek in zit waardoor het koelvloeistof zich mengt met de olie. Als je een van deze symptomen merkt, ga dan snel langs de garage. 

 

Meer weten over een autoverzekering?

Reparaties zijn niet goedkoop. Gelukkig kan een autoverzekering aardig wat geld schelen als je schade rijdt. Een autoverzekering bij InShared dekt dan ook de schade als je bijvoorbeeld tegen een paaltje op rijdt. Meer weten waar je voor verzekerd bent? Neem dan eens een kijkje op de website van InShared.

 

https://www.inshared.nl/