Grotemarkt beraad
Image default
Aanbiedingen

Een kat gekocht? Wat nu?

De kans is groot dat jouw aankoop van een kat of kitten betrekkelijk impulsief was, maar ze zijn ook zo schattig, hè? Dat je nu ‘opgescheept’ zit met een nieuwe kat of kitten is natuurlijk hartstikke leuk, maar het is wel van belang dat je weet wat je doet om dat prachtige beestje een zo mooi mogelijk leven te geven. Gelukkig is er deze blog. Hier lees je alles wat je moet weten als jij net een kat hebt gekocht!

Eten en drinken

Net als bij mensen, is het voor een kat enorm van belang dat deze voldoende eten en drinken krijgt. Schaf daarom per direct een voer- en drinkbakje aan voor jouw nieuwe kat. Een groot deel van de katten gaat, helemaal na een bepaalde leeftijd, uiteindelijk zelf op zoek naar voedsel. Kijk er dus niet raar van op als jouw kat ineens met een muis of klein vogeltje bij je voordeur aan komt lopen: het is ten slotte de natuur. Toch is het, helemaal in de eerste jaren van een kat, erg van belang dat deze genoeg te eten en te drinken krijgt. Houd dit daarom dus goed bij!

Aandacht en liefde

Hoewel katten er niet altijd uitzien of zich in ieder geval niet helemaal gedragen naar het feit dat zij liefde en aandacht nodig hebben: het is toch zo. Een kitten vindt het heerlijk om geknuffeld te worden door zijn of haar baasje. Geef jouw kat deze aandacht dus ook. Je gaat merken dat, helemaal in de wintermaanden, een kat het heerlijk vindt om even op je schoot te liggen. Toch beter dan dat ze met een dood vogeltje aan komen lopen, toch?

Speeltjes

Ook zal je moeten gaan kijken naar geschikte kattenspeeltjes. In veel gevallen is een krabpaal aan te raden. Deze koop je gemakkelijk en snel online. Het is slim om jouw kat, helemaal in de eerste periode, lekker z’n gang te laten gaan. Koop vooral een krabpaal als je wilt voorkomen dat jouw gordijnen straks de sjaak zijn! 

 

https://www.krabpaal.nl/