Grotemarkt beraad
Image default
Aanbiedingen

Pak de juiste plant!

Iedereen weet dat planten goed zijn om op te nemen in het interieur. Ze zorgen voor een zuurstofrijke omgeving én ze zijn nog eens hartstikke mooi om naar te kijken ook! Toch is het goed om bij de aanschaf van een plant goed bij uzelf na te gaan welke soort plant het best bij u past. Waar de een namelijk het liefst iedere dag water geeft zelfs de blaadjes besproeit, kijkt de ander nog niet wekelijks om naar zijn groene vriend. Goed advies is dus het beste begin. Wanneer u uw planten koopt bij Fleur Direct krijgt u dan ook niet alleen de mooiste kamer-, kantoor- of buitenplanten. U krijgt ook eerlijk advies over verzorging en onderhoud.

Plaats de plant op de juiste plek

Natuurlijk is het daarnaast belangrijk dat de plant op de goede plaats neergezet wordt. Waar de ene plant dol is op zonlicht, staat de ander het liefst een beetje in de schaduw. In het assortiment groene kamerplanten zijn er bijvoorbeeld tal van exemplaren die weinig verzorging nodig hebben. De Calathea heeft bijvoorbeeld voldoende aan een wekelijks slokje water. Zij blijft prachtig donkergroen. Houdt u juist wel van een uitdaging en kunt u genieten van een plant die door de beste verzorging en voldoende aandacht op zijn mooist staat te stralen? Bekijk dan zeker eens de tropische planten. Wanneer u de bananenplant namelijk op een mooie plaats in het volle zonlicht zet, is hij het gelukkigst. De plant heeft veel water nodig, maar de wortels mogen niet constant in het vocht staan. Wacht dus even tussen gietbeurten door, zodat de wortels adem kunnen halen. Besproei de plant regelmatig met een plantenspuit en geen 1x per maand extra voeding, behalve in de winter. Wanneer u dit volhoudt, krijgt u er een prachtige en bijzondere plant voor terug.

Koop bij een professionele leverancier

Wij kunnen u nog veel meer vertellen over de juiste verzorging en de soorten planten. Een goed begin is altijd om te kopen bij een professionele leverancier. Zo weet u zeker dat uw groene juweeltje al op zijn best is. Op zoek naar zo’n erkende leverancier? Kijk dan zeker eens bij Fleur Direct.