Grotemarkt beraad
Image default
Aanbiedingen

Hoe kies je het juiste laminaat? 4 handige tips

Laminaat blijft een razend populaire vorm van vloerbekleding. De lichtgewicht planken met houtlook zijn namelijk erg onderhoudsvriendelijk, kleur- en slijtvast en gewoon enorm stijlvol. Maar de veelzijdigheid van laminaat zorgt ook voor keuzestress. Want hoe kies je nu precies de goede laminaatvloer voor jouw woning? 

Met de volgende 4 tips maak je een weloverwogen en passende keuze. Dus wil jij laminaat kopen? Lees snel alles wat je moet weten over verschillende de soorten laminaat!

  1. Bepaal de kleur van je laminaat op basis van de oppervlakte

De kleur van je laminaatvloer heeft veel effect op de ruimtelijkheid van een kamer. Een donkere laminaatvloer zorgt er bijvoorbeeld voor dat een ruimte wat kleiner oogt – ideaal voor grote ruimtes die je knusser wilt maken. Licht laminaat zorgt er daarentegen voor dat een ruimte juist ruimtelijker aanvoelt. Een natuurlijke eiken laminaatvloer kan een kleine kamer dus een stuk groter laten lijken.  

  1. Houtlook of niet?

Het mooie van laminaat is dat het verkrijgbaar is in diverse kleuren en uitvoeringen. De populairste vorm van laminaat is de plank met hout-look, maar er zijn ook andere soorten die het overwegen waard zijn! Denk bijvoorbeeld aan hoogglanslaminaat voor een chique vloerbekleding die doet denken aan een tegelvloer. Met laminaat hoef je dus niet per definitie te kiezen voor een houtlookvloer. 

  1. Kies de juiste dikte en breedte van de plank 

De dikte van een laminaatplank heeft effect op het geluiddempende effect. Hoe dikker de plank, hoe minder geluid. Dit kan bijvoorbeeld een goede keuze zijn als je in een appartement of bovenwoning woont. In combinatie met de juiste ondervloer creëer je een comfortabele en stille vloer. De breedte van de plank heeft invloed op de uitstraling van je laminaatvloer. Extra brede planken geven bijvoorbeeld een robuuste en industriële of landelijke uitstraling. Laat dit dus ook vooral meewegen in je keuze. 

  1. Type laminaat

Als je voor een laminaatvloer kiest, heb je keuze uit verschillende typen laminaat. Kliklaminaat, vinyllaminaat, tegellaminaat of een plank met v-groef? Afhankelijk van jouw voorkeur en woonwensen kun je een laminaatvloer samenstellen die volledig voldoet aan jouw verwachtingen!

Jouw laminaatvloer snel in huis en makkelijk gelegd

Wil je ook een veelzijdige laminaatvloer in huis? Bij Bebo Parket vind je een breed assortiment laminaatvloeren in uiteenlopende kleuren. Deze vloerspecialisten helpen je bij het maken van de goede keuze en leveren jouw vloer voor een scherpe prijs. Laat je inspireren!

https://www.beboparket.nl/