Grotemarkt beraad
Image default
Aanbiedingen

Deze redenen zijn niet waar over payrolling

Payrolling is een begrip wat steeds meer mensen kennen, het is dus echt een stuk populaider aan het worden. En dat is ook niet zo gek! Want, payrolling is ideaal als je bepaalde taken wilt uitbesteden. Dit kan zijn omdat je ze gewoonweg niet leuk vindt, maar misschien kom je er ook gewoon niet aan toe. Wil je meer weten over Payrolling? En welke redenen mensen verzinnen om er niet mee te beginnen? Lees dan snel door!

Het kost veel

Dat het veel kost, is een van de grootste misverstanden. Uiteraard kost het geld, maar je krijgt hier ook veel voor terug. Het risico geef je hierdoor uit handen, net als de administratieve rompslomp. De tijd die je dan overhoudt kun je gebruiken om te doen waar je echt in bent. Al met al blijkt dat medewerkers inhuren via payrolling gemiddeld gezien goedkoper is. Dit is dus al een reden om er over na te denken om een payroller in dienst te nemen.

Wat moeten de werknemers wel niet denken?

Payrolling is is natuurlijk ook iets wat veel mensen afschrikt. Voor personeel is het echter helemaal niet slecht. Ze moeten volgens de wet ook dezelfde arbeidsvoorwaarden hebben als werknemers die rechtstreeks bij een bedrijf in dienst zijn. Bij ziekte worden ze ook gewoon doorbetaald door het payrollbedrijf.

Grote bedrijven kunnen hier alleen gebruik van maken

Payrolling wordt vaak gezien als iets voor grote bedrijven. Het is echter voor iedereen geschikt. Voor kleine bedrijven is het uit handen geven van het risico bij ziekte bijvoorbeeld heel fijn. 

Minder contact met eigen personeel

Wanneer personeel niet meer direct bij je onder contract staat zou je kunnen denken dat de binding verdwijnt. Omdat er verder voor het personeel bijna niets verantwoord merk je het echter niet op de werkvloer.

Meer informatie nodig?

We hopen dat je nu een goed beeld hebt van payrolling. Heb je nou nog vragen of wil je meer weten over payrolling? Neem dan een kijkje op een website van bijvoorbeeld Payroll Select. Hier vind je de belangrijkste ins en outs over payrolling die je moet weten.

 

https://www.payrollselect.nl/