Grotemarkt beraad
Image default
Aanbiedingen

Kunstgras kopen voor in de tuin

Ben je opzoek naar een metamorfose voor de tuin en zoek je nog naar ideeën. Bekijk dan eens naar voorbeelden waar kunstgras is de tuin is gelegd, dit ziet er vaak prachtig uit en is ook nog eens lekker onderhoudsvrij. Stel je voor nooit meer maaien maar gelijk genieten in de tuin, terwijl je de buren hoort grasmaaien, het gras is niet altijd groener bij de buren. Kunstgras blijft groen! Nooit meer besproeien of bemesten. Kunstgras kent dus vele voordelen.

 

Poolhoogtes en dichtheid

Als opzoek bent naar kunstgras kom je er al snel achter dat er veel verschil inzit. Kunstgras hebt in verschillende poolhoogtes en dichtheid.  Het begint al bij 16 mm en eindigt vaak bij 50 mm. Dit kan je vaak indelen in verschillende categorieën, kunstgras voor in de tuin, balkon of terras. De kortere soorten zijn meer geschikt voor op het balkon. Vanaf 30 mm ga je naar de soorten die geschikt zijn voor op het terras en de tuin. De 40 a 50 mm soorten zijn het meest geschikt voor in de tuin. Daar komen de soorten helemaal tot hun recht. Nu hoor ik je al denken 50 mm zo hoog? Zo hoog is echt gras toch ook niet?! Klopt, maar kunstgras wordt altijd wat lager gelegd dan het straatwerk. Zo valt het kunstgras mooi onder het straatwerk en kijk je er het mooist tegen aan.

De dichtheid speelt ook een grote rol. De dichtheid van kunstgras wordt bepaalt door het aantal steken per vierkante meter. Hoe meer steken erin zitten, hoe voller en mooier de grasmat oogt. Wat ook nog een voordeel is, is dat je minder vaak de grasmat moet opborstelen. 

 

Gratis stalen

Voor je echt daadwerkelijk kunstgras gaat bestellen, is het altijd handig om eerst kunstgras stalen aan te vragen, kunstgrasdirect heeft een gratis stalen service waarbij je 6 gratis XL stalen kunt aanvragen, altijd handig! Kunstgras kopen doe je niet vaak het blijft lang mooi.

https://www.kunstgrasdirect.nl