Grotemarkt beraad
Image default
Aanbiedingen

Tips voor het vinden van de perfecte shutters

Shutters worden steeds populairder als raamdecoratie en bieden de perfecte manier om licht buiten te houden. Shutters lijken een beetje op jaloezieën maar zijn anders gevormd en openen zich als luiken, jaloezieën kan je omhoog en omlaag trekken. Shutters zijn vaak gemaakt van een houten frame met horizontale lamellen die je gemakkelijk kan openen of sluiten. Door deze lamellen kan je ze een stuk steviger en sterker dan jaloezieën. Ben jij op zoek naar de perfecte shutters voor jou ramen? In dit blog geven we je tips waar je op moet letten wanneer jij je keuze maakt. 

 

De kleur

Het is natuurlijk belangrijk dat de kleur van de shutters bij jou interieur passen. Gelukkig zijn shutters in veel verschillende kleuren te verkrijgen. Omdat ze vaak van hout worden gemaakt heb je veel kleurmogelijkheden, van natuurlijke kleuren zoals bruin of wit tot kunstmatige kleuren als roze, alles kan. Dankzij de vele mogelijkheden kan jij je shutters precies laten matchen met het behang, andere gordijnen of met de rest van je interieur. 

 

Het materiaal

Zoals eerder vermeld, zijn de meeste shutters gemaakt van hout. Dit omdat hout lang mee gaat en veel stevigheid biedt, bovendien heeft het ook een natuurlijke uitstraling waar veel mensen van houden. Het is ook mogelijk om voor een ietwat moderner materiaal te gaan zoals duurzaam kunststof of duurzaam aluminium. Met deze opties maakt het niet uit waar jij voor gaat met je interieur, er is altijd wel een shutter die erbij past. 

 

De scharnieren

Shutters werken met scharnieren die er voor zorgen dat je ze makkelijk kan opendoen of kan sluiten. Wanneer je kiest voor bredere schutters voor grotere ramen, zijn er vaak meer scharnieren en bij kleinere schutters vaak minder. Het is belangrijk om op te letten waar de scharnieren zitten zodat jij je shutters makkelijk kan openen. Je kan er ook voor kiezen om shutters aan te schaffen met verzonken scharnieren waar deze in het frame van de shutter zijn weggewerkt. 

 

De maat en breedte 

De maat en breedte van je shutters zijn ook belangrijk. Het komt vaak voor dat shutters bredere lamellen hebben dan jaloezieën. De standaard maat is vaak 63 mm maar je kan ook voor bredere lamellen gaan. Daarnaast kan je de shutters op maat laten maken, dan weet je precies hoe ze passen bij jou interieur en weet je zeker dat je goed zit. 

 

Shutters vormen een mooie raamdecoratie en met de tips uit dit blog vind jij hopelijk de shutters die het best bij jou passen!

 

https://www.vaneyckshutters.com/