Grotemarkt beraad
Image default
Woningen

Een woning verkopen met een artist impression

Zoals bij veel zaken is bij het verkopen van een woning de eerste indruk belangrijk. En of het nu een advertentie in de krant of op internet is, het eerste wat een potentiële koper ziet is een foto. Maar zeker bij plaatsing op internet zijn er meer mogelijkheden dan een standaard woningfoto. Zo is er bijvoorbeeld 360 graden fotografie en wat dacht je van een video tour door de woning? Toch zijn er woning waarbij dit niet genoeg is. Omdat de woning er nog niet is, omdat de woning gedateerd is of omdat er achterstallig onderhoud is. In die gevallen is een artist impression een mooi hulpmiddel bij het verkopen van een woning.

Wat is een artist impression?

Een artist impression is een afbeelding, een filmpje of een model om iets af te beelden waarvan geen foto bestaat. Hiermee is het inzichtelijk hoe iets eruit kan hebben gezien of eruit kan komen te zien. Met de huidige technologieën zijn er zeer gedetailleerde tekeningen mogelijk.
Bij een woning kan een artist impression gebruikt worden als digitale make-over voor zowel de binnenkant als de buitenkant van de woning. Of, in geval van nieuwbouw, om te laten zien hoe de woning eruit gaat zien.

Een artist impression bij een bestaande woning

Zeker bij de zogenaamde “opknappers” is een artist impression een waardvol hulpmiddel bij het verkopen van een woning. Want potentiële kopers kunnen niet altijd door de huidige staat van een woning heen te kijken. Met een artist impression wordt een idee gegeven van de mogelijkheden van het interieur van de woning.
Niet alleen bij het interieur kan een artist impression een goed hulpmiddel zijn maar ook bij de buitenkant van de woning. Bijvoorbeeld als de gevels in slechte staat zijn of de tuin niet op orde is.

Een artist impression bij nieuwbouw of renovatie

Een artist impression is ideaal bij nieuwbouw of bij een woning die gerenoveerd wordt. In deze situaties is het voor potentiële kopers lastig om een beeld te hebben van de woning. Met een artist impression is echter in één oogopslag te zien hoe de woning eruit gaat zien. Niet alleen van de buitenkant van de woning maar bijvoorbeeld ook een beeld  van de toekomstige keuken.

 

Gerelateerde artikelen

Huis verkopen Alphen aan den Rijn doet u samen met een ervaren makelaar

StartHousing makelaar Utrecht

Woningontruiming Utrecht