Grotemarkt beraad
Image default
Eten en drinken

Je eigen foodtruck beginnen, waar start je?

Zoals alle ondernemers, start je met een goed idee. Schrijf voor jezelf het idee uit: wat maakt jou uniek? Hoe ga je dat uitvoeren en vasthouden? Wat ga je precies doen? Onthoud: alle grote bedrijven zijn klein begonnen. Apple is ooit ontstaan in een schuur, evenals Harley-Davidson en ook jij zult klein moeten starten. Nodig eerst wat familie uit om te komen genieten van jouw eten en als je er echt klaar voor bent dan kun je de foodtruck kopen. Alvast een tip van ons: als je een trailer gaat kopen, ga dan een BW trailer kopen

 

Speel in op de beleving 

Als je een foodtruck wilt starten, dan heb je waarschijnlijk affiniteit met horeca. Als je affiniteit hebt met horeca, dan weet je dat beleving een hele grote rol zal spelen. Een saaie witte kar kan van iedereen zijn. De grillwagen met stoere vlammen en een zwarte ondergrond, daar word je aan herkend. Zorg je daarnaast nog voor muziek, dan blijven de mensen waarschijnlijk net wat langer hangen. Je vergroot hiermee de kans dat ze nog een keer bestellen. 

Ga voor kwaliteit

Houd je er zelf van om een vies gerecht naar binnen te moeten werken? De meeste mensen niet in ieder geval. Ga daarom ook met je foodtruck voor kwaliteit. Je wordt herkend aan de kwaliteit van je producten en mensen zijn geneigd om vaker terug te komen. Heb daarom liever een heel goed gerecht, dan tien minder goede gerechten. 

Maak gebruik van je vrienden

Of ze nou willen of niet, het blijven toch je vrienden. Zet verschillende social mediakanalen in, zoals Instagram en Linkedin. Vraag je vrienden of zij jouw posts op deze platformen willen delen om je bereik te vergroten. Al heb je 5 vrienden met 200 unieke volgers, dan hebben toch al 1000 mensen je foodtruck kunnen zien. Heb je zoals eerder genoemd een opvallende foodtruck, dan zal deze blijven hangen en zullen mensen je sneller herkennen. 

 

Let op er zijn regels

Je mag niet zomaar alles verkopen, zeker niet als het om voedingswaarden gaat. Let daarom op welke regels er gelden en zorg dat je hieraan voldoet. Anders kun je de foodtruck sluiten. Zo zijn er verschillende hygiëneregels en mag je niet zomaar je foodtruck overal neerzetten. De regels om alcohol te verkopen worden steeds strenger, hier heb je een aparte vergunning voor nodig. Ook zijn er verschillende regels voor aanhangwagens, denk hierbij aan bijvoorbeeld het rijbewijs dat je nodig zal hebben.