Grotemarkt beraad
Image default
Eten en drinken

Zo kies je een restaurant in een onbekende stad

Je bent aangekomen in een stad, maar je zou graag de honger willen stillen. Als rasecht Bourgondisch type sta je er op om te kunnen genieten van de plaatselijke culinaire trekpleisters. Maar hoe ga te werk en welke stappen kan je ondernemen. ‘Zo kies je een restaurant in een onbekende stad’ biedt enkele praktische tips hoe je dit aanpakt.


1. Begin een gesprek met de lokale bevolking

 

Een inspiratiebron om er achter te komen welke restaurants in een onbekende stad aanbevolen worden kan je uiteraard online vinden in een zogenaamde culinair blog van je bestemming. Een ander alternatief is vaak dat je aan de receptionist van een hotel info inwint of de barman. De gouden raad is dat je niet meteen een spervuur aan vragen richt over de culinaire hotspots. Zorg eerst voor een leuk gesprek. Zo kan je je gesprekspartner beter naar waarde inschatten. Een man van zestig jaar heeft immers andere smaakvoorkeuren dan iemand van dertig.

2. Hoe rommeliger, hoe beter

Het klinkt misschien bizar, maar kraaknette restaurants met een authentieke keuken zonder veel restaurantbezoekers kan je best vermijden. In zuiderse landen zoals Frankrijk, Spanje en Italië kan je best de horecazaken opzoeken zonder veel poeha. De meeste toeristen gaan op zoek naar mooie tafelkleedjes, terwijl het de plaatselijke bevolking niets uitmaakt hoe het interieur van het restaurant er uitziet. Wanneer toeristen in reviews steen en been klagen dat je alleen maar wordt onthaald door de plaatselijke taal, mag je bij wijze van spreken niet twijfelen. Dat zijn vaak de beste culinaire plekken.

3. Restaurants die je zwaaiend buiten begroeten, laat ze links liggen

Restaurantpersoneel die toeristen al zwaaiend willen verwelkomen, doen heel veel moeite om aan klantenbinding te doen. In veel gevallen zorgt dit voor een averechts effect. Hetzelfde geldt wanneer een menubord met eventueel foto’s van de gerechten worden uitgestald. Je mag niet meteen iedereen over dezelfde kam scheren, maar vaak zou dit een alarmbel moeten laten rinkelen.

https://www.luxvibe.nl/culinair/