Grotemarkt beraad
Image default
Eten en drinken

Dit is de bezorgservice van de toekomst

Online eten bestellen is een populaire dienst die tijdens de Covid-19 pandemie alleen nog maar meer onder de aandacht is gekomen. Mensen geven aan vaker online eten te bestellen en dan ook grotere porties te bestellen. Er is zelfs een grote kans dat jij jouw maaltijden – zonder dat je het zelf in de gaten hebt – bij een virtueel restaurant bestelt. Virtuele restaurants worden gezien als de nieuwe toekomst en zijn al erg populair in Zuidoost-Azië, India en de Verenigde Staten. In Europa is dit concept nog niet zo bekend, maar het is erg waarschijnlijk dat ook jij in de nabije toekomst te maken krijgt met deze nieuwe virtuele restaurants. Het concept van virtuele restaurants, ook wel cloud, dark of ghost kitchens genoemd, is een nieuwe ontwikkeling in de wereld van maaltijdbezorging. Maar wat houdt dit concept dan precies in? Daar zul jij in dit artikel achter komen. 

Virtuele restaurants: een bezorgservice om naar uit te kijken

Wanneer jij op zoek bent naar een maaltijdbezorger op één van de grote bezorg-platforms, kijk jij vast en zeker eerst naar de online reviews van diverse maaltijdbezorgers voordat jij je keuze maakt. Vooral als je een nieuw restaurant tegenkomt. Soms heb je zó genoten van je maaltijd dat je graag een keer bij het desbetreffende restaurant langs wilt gaan. Grote kans dat dit in de toekomst niet altijd meer mogelijk is. Het aantal virtuele restaurants op bezorg-platforms neemt namelijk toe. Virtuele restaurants zijn keukens waar alleen eten wordt bereid voor bezorging bij mensen thuis. Het kan zelfs zo zijn dat er in één virtuele keuken voor diverse digitale restaurantconcepten tegelijk wordt gekookt. Het is dus niet mogelijk om in een virtueel restaurant te gaan zitten en daar van je eten te genieten. Deze virtuele restaurants bezorgen zelf hun eten bij klanten of werken samen met bezorgdiensten.   

Wat zijn de voordelen van deze virtuele restaurants?

Het voordeel van deze nieuwe bezorgservice is dat jij als klant in de toekomst uit een groter aanbod aan eten kunt kiezen. Er zal meer keuze bij jouw in de buurt ontstaan. Door de stijging van bezorgkeukens zal je eten ook steeds sneller bezorgd kunnen worden. Deze stijging zal ontstaan doordat het goedkoper is voor bedrijven om alleen een keuken te huren en deze in te zetten voor meerdere restaurantconcepten. 

Wat zijn de nadelen van virtuele restaurants?

Een nadeel van deze virtuele keukens is dat er hierdoor minder transparantie zal zijn. Je weet niet altijd precies waar je eten vandaan komt. Het zou kunnen dat je bij een heel ander restaurant -of een keten van bezorging keukens- bestelt, dan dat je eigenlijk in gedachten had. Op die manier zal de digitale keten met jouw favoriete traditionele restaurant concurreren. 

Eén ding is zeker en dat is dat deze virtuele restaurants dé bezorgservice van de toekomst zullen worden. Er is zelfs voorspeld dat virtuele restaurants in 2025 wereldwijd een business van 200 miljard dollar zullen zijn. Bovendien zullen er in de komende jaren steeds meer virtuele restaurants worden getest en uitgerold. 

De conclusie

Virtuele restaurants worden steeds populairder en zullen de bezorgservice van de toekomst worden. Het voordeel van virtuele keukens is dat er een groter aanbod aan eten zal ontstaan. De klant kan uit meerdere verschillende maaltijden kiezen en de bezorging zal steeds sneller gaan. Een keerzijde van deze bezorgservice is dat je minder inzicht hebt in waar je eten vandaan komt.