Grotemarkt beraad
Image default
Huishoudelijk

Hoe u een investering kiest voor uw doelen

Geld is een hulpmiddel. Het is een hulpmiddel om het leven te leiden dat je wilt. Als je verschillende doelen hebt, wil je geld opzij zetten om ze te bereiken. Maar uw spaarrekeningen, zelfs een hoogrentende spaarrekening, zullen u misschien niet het gewenste rendement opleveren.

Dat is waar beleggen u kan helpen uw geld een boost te geven en u voor te bereiden op uw financiële doelen. Maar weten hoe u moet beginnen met beleggen, is moeilijk. U vraagt zich misschien af wat een obligatie is of hoe u op de juiste manier in aandelen kunt beleggen. Lees verder om meer te leren over hoe u kunt beginnen met investeren in uw doelen.

Aandelen: het beste voor de lange termijn

Als mensen willen leren hoe ze moeten beginnen met beleggen, beschouwen ze aandelen misschien als onderdeel van de aandelenmarkt. Aandelen zijn een soort investeringsvehikel waarbij u aandelen koopt die fungeren als mede-eigendom van een bedrijf.

Als u bijvoorbeeld aandelen van Apple koopt, bent u in wezen mede-eigenaar. Het is altijd een goed idee om te kijken naar de bedrijven die u als consument al ondersteunt en te overwegen om aandelen van dat bedrijf op de aandelenmarkt te kopen. Als u wilt leren beleggen in aandelen, moet u duidelijk zijn over uw strategie. Aandelen kunnen volatiel zijn, dus u wilt niet al uw geld daarin hebben.

Beleggen in aandelen is doorgaans het beste om uw portefeuille te diversifiëren, en hoeveel van uw geld u in aandelen steekt, hangt af van waar u zich op uw investeringsreis bevindt.

Bekijk ook: hoe zit het met de zichtbaarheid van een BKR codering?

Obligaties: het beste voor kortetermijndoelen

Je hebt misschien wel eens van obligaties gehoord, maar je vraagt je echt af wat een obligatie is? Obligaties zijn een van de veiligere beleggingsvehikels die u kunt kiezen. Het kopen van een obligatie is in wezen geld lenen aan een overheid, gemeente of bedrijf. In ruil voor het uitlenen van geld, verdient u wat rente op uw investering bovenop uw initiële investering wanneer de obligatie afloopt.

U ontvangt rente op obligaties met vaste tussenpozen in de aanloop naar de vervaldatum. Dit kan enige voorspelbaarheid en stabiliteit van het inkomen bieden die andere beleggingsvehikels mogelijk niet bieden. Obligaties kunnen helpen om andere, risicovollere items in uw beleggingsportefeuille, zoals aandelen, te compenseren.

Beleggingsfondsen: het beste voor doelen op middellange termijn

Er zijn veel beleggingsopties om uit te kiezen. Een van die opties omvat beleggingsfondsen. Maar wat is een beleggingsfonds? Het is wanneer een groep geld samenvoegt om te beleggen in een verscheidenheid aan effecten zoals aandelen, obligaties, enz. Beleggers kopen uiteindelijk aandelen van beleggingsfondsen. Als belegger bent u mede-eigenaar van de beleggingsfondsen die u koopt.

In veel gevallen worden beleggingsfondsen beheerd door professionele managers en helpen ze ook bij diversificatie. Met beleggingsfondsen kunt u beleggen in verschillende sectoren. Er zijn zowel actief beheerde fondsen die door professionals worden beheerd als passief beheerde fondsen die niet door professionals worden beheerd.

Beleggingsfondsen zijn een goede investeringsoptie voor zaken als een aanbetaling op een huis of auto, houdt wel rekening met het een en ander, een huis kopen met negatieve kredietwaardigheid is niet aan te raden. U weet dat het een aantal jaren zal duren, maar u wilt consequent sparen en een goed rendement op uw investering behalen. Beleggingsfondsen kunnen een goede optie zijn om u daar te krijgen.

Indexfondsen: het beste voor pensioen

Indexfondsen komen overeen met de financiële marktindex, zoals de S&P 500, en bieden veel diversiteit. Warren Buffet zweert zelf bij indexfondsen en historisch gezien hebben ze het behoorlijk goed gedaan op de markt. Daarom zijn indexfondsen het beste voor langetermijndoelen zoals pensioen. Hoe wilt u dat uw pensioen eruitziet? Hoeveel moet je sparen om daar te komen? Breng in kaart wat u wilt en gebruik indexfondsen om daar te komen. 

 

https://www.leningenhypotheek.com/