Grotemarkt beraad
Image default
Huishoudelijk

Handige (dubbele) kistenvuller kopen

Veel beschadigingen aan aardappels, uien, wortels, bloembollen en appels treden vaak op vóór het bewaren, zoals tijdens het sorteren of inschuren. Dit zijn dan vooral veel mechanische beschadigingen en beschadigingen door te grote valhoogten. Om dit te voorkomen zijn er kistenvullers. Zo’n handige kistenvuller kopen helpt uw bedrijf en velen met u het kwetsbare product na het oogsten of (voor)sorteren snel in de kuubskisten te draaien. Zonder dat uw product schade oploopt.

 

Diverse fabrikanten van kistvulmachines

Een kistenvuller kopen kan bij verschillende fabrikanten. Elk bouwen zij de vulmachines op een eigen wijze. Maar wel hebben alle kistenvullers hetzelfde doel voor ogen: het netjes afvullen van kuubskisten op hoge capaciteit, zonder dat het de producten schade aanbrengt. Of in ieder geval zo weinig mogelijk. Ook de werking van deze machines zijn vrijwel hetzelfde. De machines hebben een sensor aan boord, welke ziet tot welk niveau de kist gevuld is. Daarna past de vulband hier de valhoogte op aan. Afhankelijk van het type kistenvuller zal de transportband omhoog gaan (kist staat op de grond) of zal de kuubskist, die veelal op een kanteljuk staat, iets zakken

 

Merken kistenvullers

  • Grimme

  • Compas

  • Mechatec

  • Aweta

  • Greefa

 

Handige automatische kistenvuller kopen voor hogere capaciteit 

Een automatische kistenvuller is vooral handig, omdat de vulmachine automatisch overgaat naar een andere kist om te vullen als de andere kist vol is. Daarnaast beschikken de meeste automatische kistenvullers over een vulband die van voor naar achter beweegt in de kuubskist. Op die manier bouwt het lagen op zodat de valhoogte beperkt blijft. 

 

Naast dat zo’n vulmachine dus erg vriendelijk is voor het product, is ook de capaciteit een groot voordeel van automatische kistenvullers. Dit omdat het proces van inschuren en sorteren niet gestopt hoeft te worden als er een kist gewisseld moet worden. Daarom speelt bij dergelijke machines de aanvoerband naar de kistenvuller toe een veelal bepalende rol bij het behalen van de maximale capaciteit.

 

Let hierop bij het de aankoop van een kistenvuller

Een kistenvuller kunt u dus inzetten voor het afvullen van kuubskisten met uitlopende groente, fruit en bloembollen. Zoals aardappels, wortels, uien, paprika, appels. Let er alleen wel op dat een kistenvuller voor specifieke groente of fruit ontworpen is. Zo is een vulmachine geschikt voor aardappels niet automatisch ook geschikt voor appels. Andersom is wel weer mogelijk. 

 

Direct meer rendement

Een kistenvuller doet dus datgene wat u direct meer rendement oplevert: het vult automatisch de kisten zodat uw kostbare product maximaal wordt gespaard. De handige kistenvullers hebben een voorgeprogrammeerde volautomatische vulprogramma aan boord en dat maakt dat ze de best mogelijke kistenvulling bij elke maat garanderen. Hoe de vullers dat doen? Door een brede vulband te gebruiken en de kist laag voor laag te vullen. Zonder dat het uw kostbare product beschadigt. Een dubbele kistenvuller kunt u voor zowel een kist als een bigbag inzetten.

 

Koop een handige kistenvuller en ervaar zelf de voordelen 

Graag zelf de voordelen ervaren van een kistenvuller? Dan zijn er verschillende adressen waar u deze handige kistenvullers kunt kopen. Zij kunnen u ook meteen voorzien van passend advies over welke machine het beste past bij uw product.