Grotemarkt beraad
Image default
Huishoudelijk

Maak een kasteel van je huis

Vroeger keek jij natuurlijk ook altijd van die spannende ridderfilms. Koning Arthur en de ridders van de ronde tafel, Excalibur, Merlijn, Joan of Arc en nog veel andere topfilms. Al mijn vrienden keken altijd voor de zwaardgevechten, de draken, de mooie vrouwen in nood en het spannende verhaal. Mij trok vooral het interessante middeleeuwse decor aan, de achtergronden, de kleding, de meubelstukken, de accessoires en de complete omgeving.

Het meest opvallend vond ik altijd die prachtige middeleeuwse kasteeltafel, ook wel kloostertafel genoemd. Terwijl anderen een spannend gevecht zagen waarop een ridder op een haar na werd onthoofd, keek ik alleen maar naar het zwaard dat neerdaalde in die prachtige rustieke kloostertafel en droomde ik erover dat ik ooit ook zo’n tafel in mijn eigen kasteel zou hebben staan.

Niet alle dromen komen uiteraard uit, een kasteel heb ik mij helaas nooit kunnen veroorloven, maar inmiddels heb ik wel zo’n prachtige stoere en robuuste eikenhouten tafel midden in mijn woonkamer staan. Als ik vrienden had zou ik ze uitnodigen voor grote feestmaaltijden met gebraden wild zwijn en met grote pullen bier om de tafel heen zitten in onze middeleeuwse kledij.

Van deze tafel kan ik nog elke dag genieten en dit is echt het middelpunt van mijn inrichting, naast het antieke harnas dat ik in de kamer heb staan en het maliënkolder en het zwaar van koning Arthur die aan de muur hangen. 

Ooit wil ik in de eetkamer nog een grote boomstamtafel zoals de bende van Robin Hood had, toekomstdromen…

https://www.tafels99.nl/