Grotemarkt beraad
Image default
Aanbiedingen

Hoe kies je een matras topper?

Hoe kiest u uw matras topper?

Er zijn over het algemeen drie soorten matras toppers: traagschuim, dons/dons alternatief, en hybride. Hier volgen de voordelen van elk en hoe u kunt kiezen welke voor u de juiste is.

Geheugenschuim: Deze toppers zullen aan de stevigere kant zijn, maar ze hebben de neiging om je lichaam een beetje in het materiaal te laten zakken, en geven een ondersteunend, wiegachtig gevoel. Deze zijn over het algemeen het beste voor rug- en buikslapers, omdat ze niet volledig samendrukken als u erop ligt. Traagschuim kan ook helpen om beweging in het bed te voorkomen, wat geweldig is voor lichte slapers, of mensen met partners die de neiging hebben om veel te bewegen. Het nadeel van traagschuim is dat het een beetje warm kan zijn, en dat het soms een chemische geur verspreidt – hoewel die vrij snel zou moeten verdwijnen.

Dons/ donzen alternatief: Als u ooit op een wolk hebt willen slapen, zijn dit de toppers voor u. Dons en donzen alternatief voelen ongeveer hetzelfde aan, maar het echte verschil is dat donzen alternatief allergievrij is. Deze zijn het beste voor zijslapers, omdat ze zacht en pluche zijn, maar niet veel ondersteuning bieden. Ze zijn ook vaak wasbaar in de wasmachine, en meer ademend dan traagschuim, dus ze zijn geweldig als je een zweterige slaper bent, of gewoon het gevoel hebt dat het een beetje hygiënischer is.

Hybride: De meeste hybride toppers zijn een combinatie van traagschuim en een zachter materiaal zoals fiber-fill, maar ze kunnen ook worden gemaakt van organische materialen, zoals de Avocado topper hieronder die een combinatie van latex, wol en katoen gebruikt. Deze zijn een geweldig compromis voor alle soorten slapers, omdat ze een zacht, kussig gevoel geven, terwijl ze ook een onderlaag van ondersteuning bieden. De meeste van deze hebben een wasbare toplaag die de fiberfill top die past over het traagschuim en matras als een hoeslaken, waardoor het super veilig. Omdat deze toppers meer materialen bevatten, zijn ze duurder dan een donzen of topdekmatras

https://slaapwijsheid.nl/