Grotemarkt beraad
Image default
Dienstverlening

De legende achter de Chinese sterrenbeelden

Elke keer als ik tegen iemand zeg: “Je bent geboren in het jaar van de Slang” of “Jij bent een Tat ”(dit moet mooi met een glimlach worden gezegd als je die persoon beschouwt als een vriend), heb ik hun uitdrukking onmiddellijk zien transformeren, variërend van
pure nieuwsgierigheid tot pure teleurstelling. In hun eigen verbeelding waarschijnlijk vertelde de Slang met de kwaadaardige slijmerige python die siste naar de arme hulpeloze kuikens op het Discovery Channel; of misschien herinnerden ze zich die stiekeme verachtelijke Rathun comfortabele huis terroriseerde, nadat ze al maanden probeerden te vangen.

Dus ze zijn natuurlijk teleurgesteld. Een Rat of een Slang klinkt tenslotte niet zo fascinerend als een mythische Draak.
Maar in werkelijkheid worden de Rat en de Slang goed gerespecteerd in China. De Rat is slim, inventief en weet zeker hoe je eten moet opbergen, terwijl de Slang wordt beschreven als een charmant en liefdadig wezen in veel Chinese volksverhalen.

De volgende logische vraag is dus: hoe werden de twaalf dieren gekozen? En waarom is de Rat de eerste van de twaalf? Op het eerste gezicht lijken sommige keuzes een beetje vreemd, maar als je terugkijkt naar 2637 v.Chr. in China en denk aan de landbouw toen de samenleving bestond, zult u begrijpen waarom deze dieren werden geselecteerd. De Chinezen gebruikten bekende plattelandsdieren uit die tijd die onderscheid hadden kenmerken om jaren met vergelijkbare tonen weer te geven.

Toch zijn er nog steeds verschillende volksverhalen over hoe de dieren waren geselecteerd. Tussen alle variaties is er één fascinerende legende die is geweest generaties lang doorgegeven. Ik kan me niet echt herinneren hoe ik dit verhaal heb geleerd, maar voor zover ik weet, is dit waarschijnlijk het meest populaire volksverhaal over Chinees astrologie.

Volgens de legende besefte de hemelse God eens dat er geen systeem was om de tijd bij te houden, dus besloot hij een kalender te ontwikkelen
systeem. Op een dag riep hij de Aardse God op om een ​​race voor de dieren te houden bewonen de aarde.

Dus de aarde God verzamelde alle dieren, en kondigde aan dat de eerste twaalf dieren die de rivier zouden oversteken, zouden de tekens in de dierenriemkalender zijn. Wat een grote eer om in de dierenriemkalender te staan! Alle dieren babbelden opgewonden, en ze wilden allemaal meedoen aan de race om hun plek op de kalender te winnen.

Na de aankondiging wendde de kat zich tot zijn beste vriend de Rat om zich uit te drukken zijn diepe bezorgdheid. “Hoe kan ik de rivier oversteken als ik bang ben voor water?” Bij de Tegelijkertijd gromde de oude Os in zichzelf en zei: ‘Hoe kan ik de rivier oversteken?
met mijn slechte gezichtsvermogen?”

De intelligente Rat keek naar de kat, toen naar de os en toen een briljant idee dacht hij: “Ik heb het! We kunnen op de rug van de os springen om hem te begeleiden, en hij kan ons over de rivier dragen zonder dat we nat worden! ” Ze waren het alle drie eens dit was een geweldig plan. Dus, vroeg voor zonsopgang op de racedag, de Rat, de Kat en de Os zeilde langzaam in de rivier en liet alle concurrentie achter zich. Net als
ze bereikten het midden van de rivier, de berekenende Rat sloop achter de nietsvermoedende Cat en duwde hem van de achterkant van de Os de rivier in. Zich niet bewust van de commotie op zijn rug, peddelde de hardwerkende Os rechtdoor verderop en eindelijk de kust bereikt. Onmiddellijk sprong de agressieve Rat op van de achterkant van de Os en racete om als eerste over de finish te komen, terwijl de serieuze,
duurzame Ox eindigde op de tweede plaats.

Tegelijkertijd worstelden alle andere dieren om de rivier over te steken. De de moedige Tiger racete op de derde plaats naar de finish; het konijn, de draak, samen met de Snake ook de finish gehaald. Het paard arriveerde met de artistieke schapen. De aap kreeg de negende plaats, de haan tiende en de hond kwam in de elfde.

Ondertussen telde de hemelse God de dieren en realiseerde hij zich plotseling ze waren één dier te kort. Op dit moment arriveerde het nauwgezette varken net voordat de race ten einde liep en de twaalfde plek behaalde. Een moment later, de arme kat kwam kletsnat aan en ontdekte dat hij te laat was om nog een plaats te winnen in de race. Onnodig te zeggen dat de Rat vanaf die dag de gezworen van de Kat is
vijand.

Uiteindelijk was de hemelse God heel tevreden met de resultaten en verheugd gaf elk dier een eigen jaar, met de aard en kenmerken van
elk dier voor degenen die in dat jaar zijn geboren.

DUS, HOE GEBRUIK JE CHINESE ASTROLOGIE?

Eeuwenlang is de Chinese astrologie diep geworteld in de Chinese cultuur. Als je iemand naar zijn leeftijd vraagt, zullen ze je waarschijnlijk hun sterrenbeeld vertellen teken in plaats van hun exacte leeftijd. Aangenomen wordt dat iemands teken significant is invloed op iemands persoonlijkheid en toekomst. Sommigen zullen zich afvragen of dit betekent dat alle miljoenen mensen die in hetzelfde jaar zijn geboren, hetzelfde zullen delen karakter eigenschappen? Hoewel dit bijna onmogelijk lijkt, heb ik het eigenlijk wel herkende veel gedeelde persoonlijkheidskenmerken onder vrienden van hetzelfde teken.

Desalniettemin is de Chinese astrologie ingewikkelder dan de twaalf dierenriem tekenen, wordt het niet alleen bepaald door het jaar waarin je bent geboren, maar ook door het uur van geboorte, Yin / Yang en de vijf elementen. In feite kan Chinese astrologie heel erg zijn
gedetailleerd en specifiek als u een nauwkeurige voorspelling wilt. Zelfs vandaag de dag de meeste Chinezen vertrouwen nog steeds op de Chinese astrologie als referentie voor beslissingen over compatibiliteit, huwelijk, carrière en persoonlijkheid.

Om uw opleiding in Chinese astrologie te beginnen, moet u eerst uw eigen sterrenbeeld. Omdat uw teken wordt bepaald door uw verjaardag in de maan kalender, moet je eerst je jaartal opzoeken en ook het element daarvoor bepaald jaar. Het Chinese Nieuwjaar geeft het begin van de kalender aan, dus die geboren in de maanden januari en februari zou meer aandacht moeten besteden aan de begin- en einddatums voor dat specifieke dierenriemjaar om de nauwkeurigheid van hun eigen teken.

 

Lees meer over de Chinese horoscoop, of je Chinese horoscoop Hond, Chinese horoscoop Haan, of Chinese horoscoop Varken.