Grotemarkt beraad
Image default
Zorg

De handigste hulpmiddelen voor als u slecht ter been bent

Heeft u een been gebroken, een heup, heeft u een flinke blessure opgelopen of gaat uw beenkracht achteruit door ziekte of ouderdom? Dan is het misschien verstandig om hulpmiddelen te gaan gebruiken in bijvoorbeeld de badkamer. Het is namelijk voor u zelf minder frustrerend als u zoveel mogelijk zelf kunt blijven doen voor een zo lang mogelijke tijd. De hulpmiddelen die we in dit blog behandelen, zullen u meer zelfstandigheid geven, ook als u slecht ter been bent.

Maak het toiletbezoek makkelijker met een toiletverhoger

Het toilet, daar moet u meerdere keren per dag naartoe. Hoe fijn is het dan als dat ook makkelijk gaat, zodat u er niet tegenop ziet. Ziet u er tegenop, dan bent u van nog meer ongemakken voorzien. Een handig hulpmiddel is hier de toiletverhoger. U hoeft minder diep door uw benen te zakken en u staat ook weer makkelijker op, dankzij dit hulpmiddel. De meeste toiletverhogers worden geleverd met handgrepen of wandbeugels om u nog meer steun te geven. U kunt daarmee namelijk uzelf tegenhouden en rustig laten zakken. Nadertijd kunt u uzelf gemakkelijk omhoog trekken. Bent u gebonden aan uw bed en kost het u te veel moeite om gebruik te maken van de badkamer, denk dan eens aan een toiletstoel. Dit hulpmiddel kunt u naast uw bed zetten, uw verzorger kan u er eventueel op helpen en hij of zij leegt de stoel na uw toiletstoelbezoek.

Onmisbaar bij het douchen – de douchestoel

Op nummer twee staat voor ons de douchestoel. Dit hulpmiddel is er in vaste variant te verkrijgen, maar ook kunt u ervoor kiezen om de stoel niet in de douche te laten vastzetten. En heeft u minder ruimte in uw douchehoek, bestaan er ook opklapbare zitjes. U kunt tijdens het douchen op de douchestoel zitten, waardoor u ook geen balans verliest bij het haren wassen, bij het wassen van voeten en eventueel het scheren. U kunt dankzij de douchestoel langer zelfstandig douchen. En heeft u wel hulp, dan is het voor de verzorger ook fijner werken met een douchestoel.

ThuiszorgXL helpt u voort

Dit zijn de twee handigste hulpmiddelen voor als u slecht ter been bent. In een badkamer bent u tenslotte elke dag. Heeft u vragen over een van deze hulpmiddelen, dan staan wij graag voor u klaar. U kunt ons bereiken op 040-236 45 06 of mail naar info@thuiszorgwinkelxl.nl.

https://www.thuiszorgwinkelxl.nl/