Grotemarkt beraad
Image default
Zorg

Tijdelijk werken in Nederland als buitenlander

Komt u tijdelijk werken in Nederland als buitenlander? Dan zijn er een aantal belangrijke dingen om te regelen. Zo bent u in Nederland verplicht om verzekerd te zijn voor noodzakelijke zorgkosten. Als u drie maanden of langer hier woont, dan dient u een Nederlandse zorgverzekering af te sluiten. Dit geldt ook voor eventuele gezinsleden die met u mee komen. Zelfs als u in uw land van herkomst al een zorgverzekering heeft. Om een zorgverzekering af te kunnen sluiten, moet u eerst ingeschreven staan bij de gemeente waar u gaat wonen.

Zorgverzekering arbeidsmigranten

Er is veel keuze uit verschillende zorgverzekeraars, waardoor het moeilijk kan zijn om de juiste te kiezen. Daarbij is het afsluiten en opzeggen van een zorgverzekering soms een heel gedoe. En dat terwijl u al zoveel moet regelen als u in Nederland komt wonen. Daarom heeft HollandZorg een speciale zorgverzekering voor arbeidsmigranten in het leven geroepen.

Wij houden rekening met uw situatie en maken het afsluiten van een zorgverzekering een stuk eenvoudiger. Desgewenst kan uw werkgever dit voor u regelen. In dit geval ontvangt u korting op uw premie. Indien u recht heeft op zorgtoeslag, dan kan ook dit aangevraagd worden door uw werkgever. Gaat u (tijdelijk) terug naar uw land van herkomst? Dan kan uw verzekering eenvoudig stopgezet worden en bij terugkomst weer geactiveerd worden.

Gemak voor de werkgever

Ook aan werkgevers heeft HollandZorg gedacht. Als werkgever kunt u gebruik maken van ons Zakelijk Portaal, waarmee u inzicht heeft in de polisadministratie van uw werknemers. Hiermee houdt u gemakkelijk het overzicht. Ook het aanvragen van zorgtoeslag voor uw werknemers is eenvoudig, omdat HollandZorg hierover afspraken heeft gemaakt met de Belastingdienst. Meer informatie over HollandZorg verzekeringen vindt u op onze website, maar u kunt natuurlijk ook contact met ons opnemen. We helpen u graag verder.

https://www.hollandzorg.com/nl