Nieuwe artikelen

Zo slijp je een mes zonder messenslijper

Zo slijp je een mes zonder messenslijper

Technisch gezien zou je je messen echt naar een messenslijper moeten brengen, vooral als het mooie messen zijn. Maar als het aan jou ligt, aan de snijplank en aan die tomaat / ui/ knolraap waar je liever geen vingers voor afsnijdt, houdt je mes alle touwtjes in handen.

Pak een gewone keramische mok. Dat is je nieuwe messenslijper die je altijd al in de kast had, dus leer elkaar eens wat beter kennen. Neem je mes in je rechterhand en je mok, ondersteboven, in je linkerhand (of andersom als je een lefty bent). Inspecteer de onderkant van je mok – zie je de dunne ring van kale keramiek (zonder lak)? Dat is je slijpplaat. Plaats de onderkant van het lemmet op dat keramische deel in een hoek van 21 graden en trek het stevig tegen de nerven naar je toe. (Opmerking: alleen metalen messen, geen keramiek-op-keramische actie.)

Herhaal dit nog vier keer met dezelfde hoeveelheid druk en herhaal dan aan de andere kant van het mes. Dit zal de koolstofatomen in een punt duwen, wat resulteert in scherpte. Keer terug naar de eerste kant van het mes, doe dan drie passen in plaats van vier aan beide kanten, dan twee, dan één. Bam! een vers geslepen mes.

Dit is echter niet hoe u uw messen regelmatig moet slijpen. Voorkeursmethoden omvatten het gebruik van een Japanse wetsteen of het nemen van de messen voor professionele verscherping om de paar maanden. Maar als je echt geen keuze meer hebt en moeite hebt om door die tomaat heen te komen … Ververs je je rand een beetje, en snijd je hem dan in plakjes.

http://www.libelle.nl

Registreer u vandaag nog en word lid van ons platform

Wil jij jouw blogs delen en een breed publiek bereiken? Wacht niet langer en registreer je vandaag nog op Grotemarktberaad.nl

Gerelateerde artikelen die u mogelijk interesseren

Gerelateerde berichten

Supervisie en de Belangrijke Rol van Non-Verbale Communicatie

Supervisie en de Belangrijke Rol van Non-Verbale Communicatie Als leidinggevende ben je dagelijks in contact met verschillende mensen, van je teamleden tot andere belanghebbenden in de organisatie. In deze interacties is niet alleen wat je zegt van belang, maar ook hoe je het zegt. Lichaamstaal, mimiek en intonatie spelen een cruciale rol in hoe je boodschap overkomt. Supervisie biedt een waardevolle gelegenheid om je communicatievaardigheden verder te ontwikkelen, en specifiek je bewustzijn van non-verbale signalen te verbeteren. Het helpt je om effectiever te communiceren en je leiderschapskwaliteiten te versterken, wat essentieel is in alle beroepsvelden. Lichaamstaal: De Kracht van Non-Verbale Communicatie Lichaamstaal is een krachtige vorm van communicatie die vaak meer zegt dan woorden. Het is de manier waarop je je lichaam gebruikt om je boodschap te ondersteunen of zelfs te ondermijnen. Als leidinggevende is het van belang dat je je bewust bent van je houding, gebaren en gezichtsuitdrukkingen. Deze

Gepubliceerd door Grotemarkt beraad.nl